Activiteiten Nationale Klimaatweek

28 oktober en 4 november: Nationale Duurzame Huizen Route

Duurzaamheid is actueler dan ooit. Maar waarom niet leren van anderen die al aanzienlijke stappen hebben gezet in het energiezuiniger maken van hun woningen? Heb je altijd al willen spieken bij de buren, of overweeg je misschien om je eigen huis open te stellen voor geïnteresseerden? Op zaterdag 28 oktober en 4 november openen huiseigenaren in heel Nederland hun deuren voor bezoekers om hun ervaringen en kennis te delen. Meer informatie vind je op www.duurzamehuizenroute.nl.

30 oktober tot 5 november: De Wensboom, georganiseerd door NME-centrum De Hooizolder

 'Let op: dit is een scholen-actie!'
Hoe zie jij de toekomst van onze wereld? Hang je wens in de boom - wie weet komt hij uit!

1 november: Recycle & Zo, van 15.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek Aanzet

Hier creëer je prachtige kunstwerken van gerecyclede materialen, omdat weggooien zonde is. Doe gezellig mee! Voor kinderen vanaf 6 jaar, gratis toegang, geen aanmelding vereist. Dit keer werken we met het thema: Sint.

2 november: Café voor Elkaar, van 19.00 tot 20.30 uur in Bibliotheek Aanzet

Ga in gesprek met de duurzaamheidsexpert van de gemeente Sliedrecht. Heb je vragen over de kosten van een warmtepomp, interesse in elektrische laadpalen in jouw buurt, of wil je meer weten over subsidies voor het warmtenet? De experts staan voor je klaar. En om je een duwtje in de rug te geven, delen we gratis tochtstrips, LED-lampen en radiatorfolie uit. Wees er snel bij, want op = op!

4 november: Repair Café Sliedrecht, van 10.00 tot 13.00 uur in Bibliotheek Aanzet

Heb je een apparaat dat gerepareerd moet worden of kleding die een tweede kans verdient? Kom langs bij het Repair Café in Bibliotheek Aanzet en onze deskundige vrijwilligers helpen je graag. Het Repair Café is er elke eerste zaterdag van de maand. Samen maken we het verschil!