Asbestverwijdering

Laat u asbest verwijderen door een bedrijf of wilt u asbest verwijderen uit uw eigen woning? Dan moet u een sloopmelding doen. Dit kan via het Omgevingsloket

Asbest komt voor op veel plaatsen in de natuur. Vroeger werd asbest veel gebruikt in gebouwen. Bijvoorbeeld in vloerbedekking, golfplaten en wand-, plafond- en gevelbekleding. Want asbest is sterk, slijtvast, bestand tegen zuren en logen. Het werkt isolerend en de verwerkingskosten zijn laag. Maar als asbest breekt of afbrokkelt komen er vezels in de lucht vrij. Bij inademen hiervan kunnen deze vezels op termijn kanker veroorzaken. Daarom mogen we geen asbest meer toepassen in Nederland.

Sloopmelding voor het verwijderen van asbest

Laat u asbest verwijderen door een bedrijf of wilt u zelf asbest verwijderen uit uw eigen woning? Dan moet u een sloopmelding doen. In de praktijk komt het vaak voor dat alleen asbesthoudende onderdelen verwijderd moeten worden. Zoals dakgolfplaten, standleidingen, beplating en vloerbedekking. Met de vergunning asbestverwijdering hoeft u dan niet het hele traject voor een sloopvergunning te doorlopen.