Exploitatievergunning horeca-inrichting
Begint u een horecabedrijf? Of neemt u een horecazaak over? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig. Ook voor het uitbreiden of veranderen van een bestaande zaak is een vergunning nodig.
Een exploitatievergunning voor een horeca-inrichting geldt voor de persoon en het pand. Dus is de vergunninghouder niet meer als leidinggevende in dienst? Ook dan is er een nieuwe vergunning nodig. U vraagt de vergunning of wijziging aan met de vergunningchecker.
U stuurt de volgende gegevens mee:
- een BIBOB inclusief bijlagen
- een nauwkeurige plattegrond van de inrichting van het pand. Schrijf hierop de oppervlakten en de functies van de ruimtes
- een ondertekende en gedateerde verklaring van de eigenaar of verhuurder van het pand, waarin staat dat deze geen bezwaar heeft tegen de vestiging van de horeca-inrichting
- een actueel uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel
- een arbeidsovereenkomst van alle beheerders en leidinggevenden in de zaak (niet de ondernemer)
- een verklaring over het gedrag van elke leidinggevende, bedrijfsleider en beheerder (zie Verklaring omtrent het gedrag (VOG) De gemeente kan dit digitaal voor u aanvragen. Lever dan e-mailadressen van alle leidinggevenden aan.