Parkeren grote voertuigen

Grote voertuigen, zoals opleggers en vrachtauto's, mag u tussen 18.00 en 8.00 uur niet parkeren in Sliedrecht. Voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton kunnen chauffeurs die in Sliedrecht wonen een ontheffing aanvragen.

Voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter. Mag u tussen 18.00 en 8.00 niet parkeren.

Regels parkeren grote voertuigen

We maken onderscheid in voertuigen lichter dan 3,5 ton (bijvoorbeeld grote bestelbussen) en zwaarder dan 3,5 ton (bijvoorbeeld vrachtwagens). Een lichter voertuig mag u op een aantal plekken in Sliedrecht parkeren. Zie hiervoor het kaartje.

Locaties parkeren grote voertuigen

Voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton kunnen alleen chauffeurs die in Sliedrecht wonen een ontheffing aanvragen. Hiermee kunt u uw vrachtauto parkeren in een aantal straten op de bedrijventerreinen Nijverwaard en Kerkerak.

Voor een ontheffing is jaarlijks leges verschuldigd overeenkomstig hoofdstuk 18 'Verkeer en  vervoer' van de gemeentelijke legesverordening.

Een ontheffing kan worden aangevraagd door middel van het invullen van het aanvraagformulier parkeerontheffing vrachtauto (pdf 122kB). U kunt het ingevulde aanvraagformulier mailen naar gemeente@sliedrecht.nl.
Zet in het onderwerp: parkeerontheffing vrachtauto.