Folders uitdelen, reclameborden plaatsen, posters plakken

Wilt u uw bedrijf of een evenement onder de aandacht brengen? Dat kan in Sliedrecht bijvoorbeeld door folders uit te delen, reclameborden te plaatsen of posters te plakken. Er zijn wel een paar regels.

Een reclame-uiting moet voldoen aan de volgende regels: 

  • de reclame moet een duidelijke boodschap bevatten
  • de reclame mag niet racistisch zijn
  • een reclame op of aan gebouw moet een functionele relatie hebben met het gebouw

Reclame plaatsen

Wilt u ergens een reclamebord plaatsen? Of op of aan een gebouw? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Via het Omgevingsloket online kunt u snel zelf nagaan of u een omgevingsvergunning nodig heeft.
Wat uw vergunning kost, hangt af van het soort en de omvang van uw reclame-uiting. Soms moet u ook precariobelasting betalen.

Reclamebord langs de weg

Op verschillende plekken in Sliedrecht staan displays langs de weg. Bijvoorbeeld langs de invalswegen en op andere strategische plaatsen. Hier kunt u adverteren met posters op A0-formaat. ESH Media verzorgt deze buitenreclame. Kijk voor meer informatie op www.eshmedia.nl of bel 0348 – 689 362

Folders en flyers

Wilt u op straat of bijvoorbeeld in een winkelgebied folders of flyers uitdelen? Dat mag in de gemeente Sliedrecht zonder vergunning.

Posters plakken

Er zijn in de gemeente Sliedrecht drie plekken waar u zonder vergunning een poster mag ophangen. Het gaat dan om posters voor niet-commerciële activiteiten. Op andere plekken is het verboden om aanplakbiljetten op te hangen.

U vindt de 'vrije plakplaatsen' bij:

•    de kruising Sonate-Parallelweg (station Baanhoek-West)
•    voetgangersoversteekplaats Stationsplein
•    drempel Burgemeester Winklerplein 2