Leegstandsvergunning

Wilt u een leegstaande woning tijdelijk verhuren? Bijvoorbeeld een woning die gerenoveerd of gesloopt gaat worden. Of een woning die in de verkoop gaat. Dan heeft u een leegstandsvergunning nodig.

Met een leegstandsvergunning krijgt u toestemming van de gemeente om woonruimte tijdelijk te verhuren op grond van de Leegstandswet. U kunt hier meer over lezen op de website van de rijksoverheid. We raden u aan deze informatie van tevoren goed door te lezen.

Bij tijdelijke verhuur bent u niet gebonden aan de normale, wettelijke huurbescherming. Er zijn wel voorwaarden voor zo'n vergunning. In Sliedrecht verlenen we alleen een leegstandsvergunning voor verhuur aan gezinnen met of zonder kinderen. Dus niet voor kamerverhuur.

Let op: ook uw hypotheekverstrekker moet toestemming geven voor tijdelijke verhuur!

Leegstandsvergunning aanvragen

Wilt u een leegstandsvergunning aanvragen? Vul dan een aanvraag voor vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte in. U stuurt het ingevulde formulier naar:

Gemeente Sliedrecht
T.a.v. Team Ruimtelijke ontwikkeling en economie
Postbus 16
3360 AA Sliedrecht

De leegstandsvergunning is voor bepaalde tijd geldig. Wilt u de vergunning verlengen? Vul dan de  Aanvraag verlenging vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte in. Dit formulier stuurt u naar hetzelfde adres.

We proberen uw aanvraag binnen zes weken af te handelen.