Fred Stuij

Fred Stuij

Bruidspaar,

Jullie hebben het voornemen om binnenkort in het huwelijk te treden. Een prachtig vooruitzicht. Veel te regelen waaronder een keuze maken voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand die jullie huwelijk zal voltrekken. In dit boek presenteren mijn collega’s en ik ons. Wellicht zorgt dit ervoor dat de keuze voor jullie wat gemakkelijker is.

Mijn naam is Fred Stuij. Als geboren Sliedrechter woon en werk ik in ons mooie dorp. In het dagelijks leven ben ik ondernemer. Daarnaast ben ik al vele jaren met plezier voorzitter van de Historische Vereniging Sliedrecht.

Als BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) in Sliedrecht heb ik de afgelopen jaren al menig huwelijk mogen voltrekken. Iedere keer weer was dat voor mij een prachtige en vreugdevolle gebeurtenis. Mijn grootste motivatie is dat de bruidsparen mij teruggeven dat hun huwelijksvoltrekking herkenbaar en op maat was gemaakt. Dat is waar ik het voor doe. Ieder huwelijk is naar mijn mening maatwerk en geen standaard verhaal wat men snel is vergeten. Ik heb plezier in het voorbereiden van de huwelijkstoespraak en probeer hierin dan ook onderscheidend te zijn. Ik sta open voor suggesties van jullie zijde met in het achterhoofd dat het jullie dag is.

Ik draag dan ook graag mijn steentje bij aan het welslagen van een van de mooiste dagen in jullie leven.