Helen Soeters-Steglich

Helen SoetersBijzondere baan

Waarom is deze baan zo bijzonder. Een bijdrage leveren aan de mooiste dag van een bruidspaar  is en blijft een eer. Ieder paar is speciaal en elke ceremonie vraagt om een andere invulling. Een groot deel de inhoud van de toespraak wordt door het paar bepaald. En ik tracht  er een mooi verhaal van te maken.

 

Bruidspaar mag ik me even aan je voorstellen

Helen Soeters - Steglich, (1947) ben getrouwd en werkzaam geweest in het basisonderwijs. Ben geboren in Suriname  en woon al sinds 1972 met veel plezier in de gemeente Sliedrecht. Inmiddels ben ik al ruim 20 jaar Babs en heb al vele huwelijken mogen voltrekken.

Als bijzonder ambtenaar burgerlijke stand, neem ik contact op met het bruidspaar na ontvangst van het verzoek van de gemeente. Ik spreek het paar graag twee weken voor de bruiloft;  zodat er voldoende tijd is voor aanvullingen en of wijzigingen. Het is voor mij heel belangrijk om kennis te maken met de aanstaande bruidegom en bruid. Alleen in een goed gesprek ben ik instaat om mij goed voor te bereiden.

Tijdens mijn bezoek aan het paar, krijg ik de gelegenheid om hen een beetje te leren kennen en zij kunnen net als ik, ook vragen stellen. Het is belangrijk dat de ambtenaar vertelt wat er bij de huwelijksvoltrekking van belang kan zijn. Als zij een belofte aan elkaar willen uitspreken, dat daar ruimte voor is. Het wisselen van de ringen is een belangrijk moment. De huwelijksceremonie moet mooi, stijlvol en feestelijk zijn. Een huwelijk is een serieuze aangelegenheid, maar het is een vreugdevolle dag…….en er mag gelachen worden. Om er voor te zorgen dat mijn toespraak een nog persoonlijker tintje krijgt, neem ik contact met de ceremoniemeester of een familielid. Een anekdote kan zorgen voor een prettig verrassingseffect.

Nog iets over mijzelf. Ik ben spontaan, houd van gezelligheid en een vlot gesprek. Ik heb een passie voor muziek, lees graag en koken voor familie en vrienden is heerlijk.