Informatiekrant Programma Ruimtelijke Vernieuwing

Sliedrechters ontvangen deze week bij Het Kompas een informatiekrant. In deze krant is veel informatie te vinden over de projecten van het programma Ruimtelijke Vernieuwing: Binnenstedelijke Herstructurering, de Noord-Zuidverbinding, het zwembad en Sliedrecht-Noord. Diverse tekeningen maken duidelijk hoe deze projecten zullen landen in het toekomstige Sliedrecht.

Jongeren en ouderen zoeken naar passende woonruimte in Sliedrecht. Er zijn alleen weinig koop- en huurwoningen beschikbaar, de ruimte om buiten te kunnen bewegen is beperkt. Dat wil de gemeente aanpakken. Bestaande woningen vernieuwen, nieuwe koop- en huurwoningen bouwen; in het dorp en in Sliedrecht-Noord. Daar hoort ook een goede verbinding tussen Sliedrecht en Noord bij.

Grote plannen samen verder brengen

Wethouders Roelant Bijderwieden en Ton Spek: “We beseffen dat we met grote plannen bezig zijn voor Sliedrecht. Wat we doen, is stapsgewijs werken aan de toekomst: we bouwen in verschillende en overzichtelijke stappen woningen om aan de grote woonvraag te voldoen en een goede, groene verbinding tussen het bestaande Sliedrecht en Noord. Dit vraagt om samenwerking met inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Omdat we samen met én voor Sliedrecht bouwen. Graag ontmoeten we u tijdens de diverse gesprekken. Uw komst, ideeën, zorgen en suggesties worden gewaardeerd, gehoord en spelen mee in de definitieve plannen.”

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.sliedrechtbouwt.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de diverse projecten. Ook zijn daar genomen gemeenteraadsbesluiten en andere relevante documenten te vinden.