Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Corona-aanpak: de volgende stap

  20 mei 2020

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

 • Testen op het coronavirus

  20 mei 2020

  Werkt u in het onderwijs, als sporttrainer of heeft u een contactberoep? Of bent u bijvoorbeeld mantelzorger of vrijwilliger in de palliatieve zorg thuis? Ook niet-professionele zorgverleners kunnen zich nu laten testen op het coronavirus.

 • Blije gezichten dankzij gratis fietscheck van Bolderbikes

  18 mei 2020

  Begin april konden inwoners met een laag inkomen gratis een veiligheidscheck krijgen voor hun fiets. Een mooi initiatief van ASVZ locatie Bolderbikes, in samenwerking met de Voedselbank Sliedrecht.

 • Verlenging uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen

  18 mei 2020

  De medio maart ingevoerde uitstelregeling voor de betaling van gemeentelijke belastingen 2020 wordt automatisch verlengd tot 1 september 2020. Dit geldt alleen voor hen die eerder een aanvraag hebben ingediend.

 • Operatie Steenbreek!

  14 mei 2020

  Steen eruit, plant erin! Kuipers Infra deelde vorige week planten uit in Vogelbuurt-Noord.

 • Terugblik MIRT-Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem

  19 mei 2020

  Op 6 en 7 mei 2020 heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in totaal vier online informatiebijeenkomsten georganiseerd over de stand van zaken van de MIRT-Verkenning. De online bijeenkomsten in de vorm van een webinar zijn goed bezocht met positieve reacties.

 • Nieuwe noodverordening 11 mei

  11 mei 2020

  Er is vanaf 11 mei weer een nieuwe noodverordening van kracht in onze regio. Deze sluit aan bij de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Met deze noodverordening vervalt de vorige versie.

 • Overhandiging petitie "Bewaar dorpsgezicht Stationsweg 2"

  11 mei 2020

  Donderdagmorgen 7 mei kreeg burgemeester Dirk van der Borg een petitie aangeboden voor het Sliedrechtse raadhuis.

 • Besluitvormende vergadering Kinderraad Sliedrecht verplaatst naar 1 juli 2020

  07 mei 2020

  ‪In goed overleg met onze burgemeester Dirk van der Borg en Michael Groen van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht is besloten om de besluitvormende vergadering van onze Kinderraad Sliedrecht van 13 mei te verplaatsen naar 1 juli 2020.

 • Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

  11 mei 2020

  Woensdag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De 2 doelen waarmee de maatregelen van start gingen gelden nog steeds: Het beschermen van ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid en zorgen dat de zorg en vooral de intensive care niet overbelast raken.