Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Terugblik bijeenkomst Economische Visie en ondernemersfonds Sliedrecht

  05 oktober 2022

  Op 27 september organiseerden de VSO en de gemeente een bijeenkomst voor ondernemers en andere eigenaren en gebruikers van zakelijk of maatschappelijk vastgoed. Na een maaltijd volgde een introductie van wethouder Bijderwieden en gaf de adviseur economie van de gemeente een tussenstand van de uitvoering van de Economische Visie. De Economische Visie is in 2021 opgesteld in samenwerking tussen ondernemers en gemeente.

 • Eerste huiseigenaren kiezen voor warmtenet

  04 oktober 2022

  De eerste particuliere huiseigenaren in Sliedrecht-Oost hebben besloten om over te stappen op het warmtenet van HVC. Zo maken ze hun woning aardgasvrij. Het gaat om vijf bij elkaar gelegen woningen in De Horst.

 • Aanleg warmtenet Deltalaan

  04 oktober 2022

  In opdracht van energie- en afvalbedrijf HVC legt aannemer A. Hak de komende maanden de hoofdleidingen voor het warmtenet Sliedrecht aan in de Deltalaan. Het grootste deel van de aanleg gaat via ondergrondse boringen. Dit werkt sneller en geeft minder overlast. Eén van deze boringen wordt in de Deltalaan ter hoogte van de Zuiderzeestraat uitgevoerd.

 • Duurzaamheidsloket in Sliedrecht

  29 september 2022

  Interesse in duurzaam wonen? De gehele maand oktober kunt u in een pop-up store op de Kerkbuurt 68A in Sliedrecht terecht voor vragen of advies over warmtepompen, zonnepanelen, airconditioning en inductie koken. De pop-up store 'Duurzaamheidsloket Sliedrecht' is op zaterdagen 8, 15, 22 en 29 oktober geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Zien we u daar?

 • Herinnering aanmelden adressenindex Gemeentemagazine 2023

  29 september 2022

  Eind van dit jaar komt er weer een gemeentemagazine uit. Wijzigingen en/of aanmeldingen voor het adressengedeelte kunnen aan de redactie van Akse Media worden doorgegeven tot uiterlijk week 40, 3 oktober 2022.

 • Energiecoaches van start gegaan in Sliedrecht

  29 september 2022

  Sliedrechtse huishoudens in buurten die het hardst getroffen worden door de stijgende energieprijzen worden binnenkort bezocht door een energiecoach. De energiecoach geeft advies over besparende maatregelen en helpt gewenst met direct installeren.

 • Ziet u kansen voor een horecavoorziening in het monumentale raadhuis van Sliedrecht?

  29 september 2022

  Volgend jaar bestaat het raadhuis van Sliedrecht 100 jaar, een mijlpaal om te vieren. De gemeente wil dit prachtige rijksmonument weer de plek geven, die het verdient: Huis van de Democratie én Samenleving.

 • Ereburgerschap voor brandweerman Nico van Wijgerden na halve eeuw trouwe dienst aan Sliedrechtse gemeenschap

  29 september 2022

  Na een bijzonder lange carrière bij de vrijwillige brandweer, reikt burgemeester Jan de Vries Nico van Wijgerden (69) de Erepenning van de gemeente Sliedrecht uit. Het is een unicum in Nederland dat een vrijwillige brandweerman zich meer dan 50 jaar inzet voor de lokale veiligheid. Dat Nico van Wijgerden voortaan als ereburger van Sliedrecht door het leven mag gaan, is een eerbetoon dat hem dubbel en dwars toekomt.

 • Op weg naar een duurzaamheid Sliedrecht

  22 september 2022

  Deze week treft u in Het Kompas de Duurzaamheidspagina aan. In deze editie aandacht voor 'Red de egel', start energiecoaches en Duurzaamheidsloket, oproep voor deelname zonneprojecten, maar ook een interview met Sliedrechter Dhr. Van den Dool.

 • Najaarscampagne herhaalprik van start!

  22 september 2022

  Vanaf vandaag kunnen inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen hebben én iedereen die geboren is in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij onze vaccinatielocaties. In Dordrecht is dat op de Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht en in Gorinchem is dat Piratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ Gorinchem.