Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • 17 februari: informatiemarkt begraafplaats

  27 januari 2020

  Maandag 17 februari is er een informatiemarkt over het uitbreidingsplan voor de begraafplaats. U bent welkom tussen 19.00 en 20.30 uur in het Raadhuis aan het Doctor Langeveldplein 30.

 • Vrijwilligers van het jaar bekend!

  24 januari 2020

  Arie de Ruiter en Mark van Eijl zijn respectievelijk de vrijwilliger en de jonge vrijwilliger van het jaar. Home Start is uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar.

 • Beschadigde bomen Havikstraat vervangen door zeven essen en heesters

  23 januari 2020

  Er worden zeven nieuwe bomen geplant aan de Havikstraat in de groenstrook tussen de flat en het rouwcentrum.

 • Openingsceremonie Holocaust-monument Sliedrecht

  22 januari 2020

  Op donderdagavond 23 januari onthult burgemeester Van Hemmen het Holocaust-monument LEVENSLICHT. Dit gedenkteken is een tijdelijk lichtmonument, wat in het kader van 75 jaar Vrijheid in Sliedrecht zal zijn. 23 januari staat het monument op het Merwedeplein, de dag erna wordt het verplaatst naar de Stationsweg. Ook komt het monument een paar dagen aan het Dr. Langeveldplein te staan.

 • Denk mee over groenbeleid in Sliedrecht!

  21 januari 2020

  Wilt u meedenken over het groenbeleid in de gemeente Sliedrecht? Kom dan donderdagavond 30 januari naar Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Hooizolder in het Burgemeester Feitsmapark. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Na een korte uitleg gaat u tijdens een workshop zelf aan de slag met diverse groenvraagstukken.

 • Vuurwerkoverlast bestrijden: #Hoedan? Wapenwet

  20 januari 2020

  Op oudejaarsdag was burgemeester van Hemmen op pad met onze handhavers. Hij ging met hen mee om te zien hoe de handhavers de vuurwerkoverlast bestreden. Dat is met de huidige wet nauwelijks mogelijk. De handhavers en de burgemeester hadden de twijfelachtige eer vooraan te staan toen een bal van 10 centimeter doorsnee naar hen toe rolde en ontplofte. Illegaal en gevaarlijk knalvuurwerk, een granaat, zoveel was duidelijk.

 • Het Bonkelaarplein is gereed!

  20 januari 2020

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het Bonkelaarplein. Sinds afgelopen week is het plein zo goed als klaar!

 • Forse snoei van grote bomen

  17 januari 2020

  Vanaf maandag 20 januari gaat de gemeente 17 grote bomen flink snoeien. Dit gebeurt om de bomen veilig te houden.

 • Rioolschade aan de Horst

  16 januari 2020

  Aan de Horst (achterzijde supermarkt Dirk van den Broek) is de straat donderdag 16 januari gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

 • Afsluiting Wantijbrug

  16 januari 2020

  Aanstaande zondagavond 19 januari 19.00 uur gaat de Wantijbrug dicht voor auto- en vrachtverkeer tot en met 3 april. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en de A15, zodat het niet door de stad gaat rijden. Het vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A27 rijden. Na jaren intensief gebruik is de Wantijbrug in de N3 in slechte staat. Daarom moet Rijkswaterstaat de brug renoveren.