Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Opheffing algemene graven

  02 februari 2023

  Volgens artikel 23 en 24 van de Beheerverordening van de begraafplaats worden algemene graven 20 jaar na uitgifte opgeheven. De rechten van de algemene graven vervallen wat betekent dat deze graven worden opgeheven. Het grafmonument wordt verwijderd en vernietigd.

 • Tijdelijke waarschuwingsborden Tiendweg

  02 februari 2023

  Vanaf deze week staan tijdelijk op de Tiendweg waarschuwingsborden voor een glad wegdek. De waarschuwingsborden staan op meerdere plaatsen op Tiendweg.

 • Kansen in het ‘Taallokaal’

  02 februari 2023

  ‘Alle ogen deze kant op, want we gaan belangrijke dingen doen vandaag!’ Dat hoeft juf Kelly Wervenbos maar één keer te zeggen. De kinderen in het taallokaal hangen aan haar lippen. Ze zijn razend nieuwsgierig wat er uit de boodschappentas, die naast de juf staat, tevoorschijn zal komen.

 • Collegebezoek over de watersnood bij het Sliedrechts Museum

  01 februari 2023

  Vandaag, 1 februari herdenken wij de Watersnoodramp van 1953. Ook in Sliedrecht is de dijk doorgebroken en zijn veel inwoners hiervan het slachtoffer geworden. Straten en polders liepen onder, gezinnen werden geëvacueerd en met man en macht werd grotere schade voorkomen en hulp geboden.

 • Aanmelden Zorg- en Techniekroute Sliedrecht 2023

  07 februari 2023

  De gemeente Sliedrecht vindt een goede aansluiting tussen arbeidsmarkt, overheid en onderwijs belangrijk. Daarom organiseert de gemeente samen met lokale technische bedrijven en zorginstellingen elk jaar de Zorg- en Techniekroute. Dit jaar vindt Zorgroute plaats op woensdag 24 mei van 9.00 – 12.00 uur. Op woensdag 8 november vindt de Techniekroute in 2023 plaats.

 • Gemeente Sliedrecht start unieke samenwerking voor Sliedrecht-Noord

  20 januari 2023

  De gemeente Sliedrecht gaat de komende jaren aan de slag met de ontwikkeling in Sliedrecht-Noord, een complexe en belangrijke opgave. De gemeente start voor dit project een unieke samenwerking op met (lokale) marktpartijen. De samenwerking wordt bekrachtigd met een vandaag getekende intentieovereenkomst. Het bijzondere is dat met de overeenkomst al een samenwerking wordt aangegaan zonder dat er een volledig afgedicht plan is. Wethouder Ton Spek: “Het vertrekpunt is samen. Met elkaar komen we verder, dat is écht het fundament voor Sliedrecht-Noord. Daarin spelen marktpartijen, grondeigenaren en inwoners een grote rol.”

 • PFAS in mijn tuin

  20 januari 2023

  Hoeveel PFAS zit er in mijn (moes)tuin? Hoeveel komt er terecht in de door mij geteelde groenten en fruit? Kan ik (blijven) eten uit mijn eigen tuin? En hoe kan ik mijn tuin het beste water geven? Op die vragen is na uitgebreid onderzoek een antwoord.

 • Inschrijven basisschool gestart

  11 januari 2023

  Deze week is de inschrijving gestart voor aanmelden basisschool. Wordt uw kind tussen 1 oktober 2023 en 30 september 2024 vier jaar? Dan moet u uw kind vóór 1 maart 2023 aanmelden bij de basisschool van uw keuze.

 • Speech Nieuwjaarsreceptie 2023

  11 januari 2023

  Burgemeester Jan de Vries sprak tijdens de nieuwjaarsreceptie inwoners en ondernemers toe "Na twee jaar vol beperkingen kunnen wij elkaar vanavond in vrede, veiligheid en vrijheid alle goeds toewensen voor het jaar 2023."


 • Verhoging NHG-garantie

  10 januari 2023

  Per 1 januari 2023 is de grens van de NHG-garantie (Nationale hypotheekgarantie) verhoogd van € 355.000 naar € 405.000. Deze verhoging heeft gevolgen voor startersleningen en opkoopbescherming.