Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Zoektocht nieuwe burgemeester

  05 augustus 2020

  De gemeenteraad is begin juli zijn zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor ons dorp begonnen. De afgelopen maand gingen de raadsleden de straat op om met inwoners hierover in gesprek te gaan.

 • Aantal corona besmettingen loopt op!

  05 augustus 2020

  Het aantal besmettingen door Corona loopt weer op. Het tempo is net zo hoog als in de beginperiode van de pandemie. Nu zijn het vooral jongeren en volwassenen tot en met 40 jaar. Zij laten zich veel minder testen omdat de klachten veel milder zijn. Deze groep houdt, zo blijkt, wel degelijk blijvende schade aan hart, longen en nieren door het virus.

 • Nieuwe verlichting op Rivierdijk

  05 augustus 2020

  Er komt nieuwe straatverlichting op de Rivierdijk. Dit zou eigenlijk al in april gebeuren. Maar door het coronavirus liet de levering van de verlichting langer op zich wachten. Vanaf 17 augustus start nu de vervanging van de oude lichtmasten. Aannemer SPIE Infratechniek voert het werk uit voor de gemeente, samen met netbeheerder Stedin.

 • Evenement organiseren in corona tijd

  Wilt u een evenement organiseren in corona tijd? Dan heeft u te maken met extra maatregelen. Meer informatie hierover en over de procedure van de vergunning kunt u leven in de volgende documenten:

 • Tegemoetkoming voor amateursportorganisaties (TASO)

  30 juli 2020

  Ondernemers, bedrijven en sportverenigingen hebben het moeilijk door de coronacrisis. Daarom heeft de overheid een aantal financiële regelingen om hen te helpen. Er is nu een nieuwe regeling voor amateursportorganisaties: de tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO-regeling).

 • Offerfeest dit jaar anders dan normaal

  28 juli 2020

  Het Offerfeest is dit jaar anders dan normaal. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het belangrijk dat we ons allemaal houden aan de coronamaatregelen. Ook rond het Offerfeest.

 • Afscheid burgemeester Bram van Hemmen

  27 juli 2020

  Bram van Hemmen is inmiddels vier maanden burgemeester in de gemeente Hoeksche Waard, maar we zijn elkaar nog niet vergeten. Daarom komt er alsnog een moment om hem te bedanken voor alles wat hij in en voor het dorp heeft gedaan.

 • Kinderboerderij en natuurspeeltuin De Woeste Weide open in de zomervakantie

  28 juli 2020

  De Kinderboerderij en natuurspeeltuin de Woeste Weide zijn in de vakantie gewoon open. Bezoekers hoeven niet vooraf te reserveren. Vanaf 24/7 tot 24/8 is NME-centrum De Hooizolder gesloten

 • Toch op vakantie? Ga wijs op reis

  22 juli 2020

  De zomer van 2020 is anders dan we gewend zijn. Op vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. En als we dit jaar op vakantie gaan, dan blijven we vaker in eigen land. Ook het aantal toeristen dat vanuit het buitenland naar Nederland komt, is kleiner dan normaal.

 • Bouw gestart aan voormalige locatie Lanser

  21 juli 2020

  Op de voormalige 'Locatie Lanser' aan de Rivierdijk-West in Sliedrecht wordt momenteel volop gebouwd. Alle 11 woningen Heeren van Merwe in Sliedrecht zijn inmiddels verkocht!