Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Forse snoei van grote bomen

  17 januari 2020

  Vanaf maandag 20 januari gaat de gemeente 17 grote bomen flink snoeien. Dit gebeurt om de bomen veilig te houden.

 • Rioolschade aan de Horst

  16 januari 2020

  Aan de Horst (achterzijde supermarkt Dirk van den Broek) is de straat donderdag 16 januari gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

 • Afsluiting Wantijbrug

  16 januari 2020

  Aanstaande zondagavond 19 januari 19.00 uur gaat de Wantijbrug dicht voor auto- en vrachtverkeer tot en met 3 april. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en de A15, zodat het niet door de stad gaat rijden. Het vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A27 rijden. Na jaren intensief gebruik is de Wantijbrug in de N3 in slechte staat. Daarom moet Rijkswaterstaat de brug renoveren.

 • Probeer een week lang gratis een speed pedelec

  15 januari 2020

  Op de speed pedelec gaat er een wereld voor u open. Elke dag uw portie beweging, u voelt zich één met de omgeving en trapt lekker door. Ervaar het nu zelf en probeer een speed pedelec een week lang gratis uit. Ideaal als vanaf komende week de Wantijbrug afgesloten is. Want met de fiets kunt u wél gewoon over de brug! U kunt de fiets ophalen op de gemeentewerf in Sliedrecht.

 • Nieuwe stap De Nieuwe Winkelstraat

  07 januari 2020

  Deze week zetten ondernemers en eigenaren van de Kerkbuurt en de gemeente Sliedrecht een nieuwe stap op weg naar De Nieuwe Winkelstraat. Dit gebeurt met het tijdelijk weghalen van het speeltoestel op het Merwedeplein.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester

  06 januari 2020

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 6 januari 2020 heeft burgemeester Bram van Hemmen een nieuwjaarstoespraak gehouden.

 • Uw kerstboom en/of vuurwerkafval is geld waard!

  30 december 2019

  Na de feestdagen kunt u uw oude kerstboom en/of volle zak vuurwerkafval op woensdag 8 januari 2020 tussen 12.00 en 15.30 uur inleveren op de volgende locaties:

 • Carbidschieten: alleen achter De Lockhorst

  30 december 2019

  Carbidschieten is voor sommige mensen traditie op oudejaarsdag. Dit jaar heeft de burgemeester in Sliedrecht het parkeerterrein achter Bronbad De Lockhorst aangewezen als gebied waar carbidschieten is toegestaan.

 • Oud & nieuw: hou het veilig en gezellig

  30 december 2019

  De jaarwisseling is in zicht. De gemeente Sliedrecht en de hulpdiensten doen er alles aan om oud & nieuw goed te laten verlopen. Samen houden we het gezellig en veilig!

 • Eerste stap ontwikkeling ziekenhuisterrein

  19 december 2019

  Op woensdag 18 december is de eerste stap gezet in de herontwikkeling van het voormalige Ziekenhuisterrein in Sliedrecht. Wethouders Ben van der Plas (Grondzaken en Ruimtelijke Ordening) en Ton Spek (Wonen) en, namens Crossing Borders, Jaap Kruithof en Bart Verschure tekenden deze overeenkomst die uiteindelijk moet leiden tot de bouw van zo'n honderd appartementen aan de Wilhelminastraat. Wethouder Ben van der Plas van Grondbeleid en Ruimtelijke ordening: "Ik ben blij dat we deze eerste stap zetten in de ontwikkeling van het terrein."