Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Burgemeester vertrekt naar gemeente Hoeksche Waard

  19 februari 2020

  Burgemeester Van Hemmen is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Dit maakte hij op 18 februari bekend tijdens een oordeelsvormende raadsvergadering.

 • Baanhoek-Molendijk krijgt duurzame opknapbeurt

  18 februari 2020

  Wethouder Ton Spek gaf maandag 17 februari het startsein voor de reconstructie van de Baanhoek en de Molendijk. Dit deed hij door het bedienen van een elektrische vrachtwagen met een elektrische kraan. De aannemer gebruikt deze wagen ook tijdens de klus. Dat past goed bij het duurzame karakter van het werk.

 • 17 t/m 22 februari: Week van de Sociale Visie

  13 februari 2020

  Praat mee over hulp vragen en geven, vrijwilligerswerk, jeugd & jongeren, ouder worden en meer. Die oproep doet de gemeente Sliedrecht in de Week van de Sociale Visie, van 17 tot en met 22 februari. Meepraten kan tijdens twee bijeenkomsten: op donderdag 20 februari om 19.00 uur in de Bibliotheek en op vrijdag 21 februari om 15.00 uur in Praktijkschool De Sprong. Online je mening geven kan de hele week op www.sliedrecht.nl/socialevisie of via de Facebookpagina van de gemeente.

 • Afsluiting deel Baanhoek-Molendijk

  10 februari 2020

  Van 17 februari tot oktober 2020 vinden er werkzaamheden plaats aan een deel van de Baanhoek en de Molendijk. De weg is in diverse fases afgesloten voor doorgaand verkeer. Een omleidingsroute staat aangegeven.

 • Richard van der Koppel mag monument Merwedegijzelaars realiseren

  10 februari 2020

  Kunstenaar Richard van der Koppel wint de ontwerpwedstrijd voor het monument voor de Merwedegijzelaars. De herkenning van de nabestaanden in het ontwerp gaf de doorslag. In totaal presenteerden 3 kunstenaars hun ontwerp afgelopen donderdag aan de commissie.

 • Bezoek Commissaris van de Koning

  07 februari 2020

  Op 20 maart aanstaande brengt Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, een bezoek aan Sliedrecht.

 • Kom Binnen Bij Bedrijven 23 t/m 28 maart

  07 februari 2020

  Tijdens Kom Binnen Bij Bedrijven zetten organisaties en bedrijven in de regio hun deuren open! Werkzoekenden, studenten op zoek naar een stageplek en andere belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen in de keuken.

 • Levendige workshop over groenbeleid

  04 februari 2020

  Een gemotiveerd gezelschap deed afgelopen donderdagavond mee aan een workshop over het groenbeleid in Sliedrecht. Wethouder Ton Spek nam de bezoekers mee in de dilemma's en vragen rondom bomen. Daarna konden de aanwezigen 'proeven' aan het maken van beleid.

 • Sliedrecht sluit zich aan bij Eén tegen eenzaamheid

  04 februari 2020

  Wethouder Hanny Visser heeft vorige week haar handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Doel van het actieprogramma: de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

 • Wethouder Ben van der Plas legt zijn functie neer

  31 januari 2020

  Wethouder Ben van der Plas, van de gemeente Sliedrecht, legt per 1 februari 2020 zijn functie neer. Dit heeft hij in een brief aan burgemeester Van Hemmen laten weten.