Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  21 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Koningsdag 2021 is ook dit jaar anders!

  21 april 2021

  De OranjeVereniging Sliedrecht is samen met verschillende organisaties en sportverenigingen en de stichting SOJS erin geslaagd om er toch een echte Koningsdag van te maken.

 • Maand April aandacht voor senioren en veiligheid

  14 april 2021

  Deze maand april wordt de landelijke campagne 'Maak het ze niet te makkelijk’ herhaald. Het doel van de campagne is senioren bewust te maken en te helpen in wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen.

 • Gemeenteraad start onderzoek naar openstellingstijden winkels in Sliedrecht

  14 april 2021

  Vanaf de week van 19 april gaat onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over openstellingstijden van de Sliedrechtse winkels uitvoeren. Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Sliedrecht en wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad.

 • Burgemeester Jan de Vries geïnstalleerd

  14 april 2021

  In een buitengewone raadsvergadering op dinsdagavond 13 april jl. is de heer mr. drs. J.M. (Jan) de Vries beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester voor gemeente Sliedrecht.

 • Tot ziens en veel dank, Dirk

  14 april 2021

  Afgelopen maandag, 12 april, namen we als gemeente afscheid van waarnemend burgemeester Dirk van der Borg.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-4) in de Drechtsteden

  02 april 2021

  Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

 • 7 en 8 april praktisch verkeersexamen

  01 april 2021

  Op woensdag 7 en donderdag 8 april worden door de groepen 7 van basisscholen OBS Roald Dahl, CBS Oranje Nassau, Johannes Calvijnschool en CBS Anne de Vriesschool het praktisch verkeersexamen afgenomen. Wethouder Ton Spek zal op 7 april het verkeersexamen officieel openen.

 • Voorbereidingen aanleg LaRGas-kruispunt

  31 maart 2021

  Vanaf 28 april wordt er gewerkt aan de kruising Thorbeckelaan – Vogelenzang – Nachtegaallaan in Sliedrecht. De kruising wordt binnenkort ingericht volgens het LaRGaS-principe.

 • Wijziging avondklok per 31 maart

  31 maart 2021

  In Nederland geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.