Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Winkeltijdenonderzoek afgerond en gepresenteerd aan gemeenteraad

  In de periode van 20 april tot en met 15 mei 2021 heeft onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over de winkeltijden op zondag in Sliedrecht uitgevoerd. 5 juli is het onderzoek gepresenteerd aan de gemeenteraad.

 • Bescherm jezelf tegen de zon

  23 juli 2021

  Vorig jaar zijn de resultaten gepubliceerd over het onderzoek naar het aantal inwoners in Sliedrecht met kanker in de periode 1989-2017. Uit de resultaten bleek dat in Sliedrecht meer mensen zijn die huidkanker krijgen dan in de rest van Nederland.

 • Regio-akkoord GLI (Gezonde Leefstijl Interventies) ondertekend

  In Sliedrecht heeft 49% van de volwassenen tot 65 jaar overgewicht. Bij mensen boven de 65 jaar is dat 35%. Veel mensen hebben moeite om een gezond gewicht te bereiken en hebben daar hulp bij nodig. Daarom kun je vanaf nu in Sliedrecht een 2-jarig leefstijlprogramma volgen dat volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico.

 • Mobiele prikposten in Sliedrecht

  26 juli 2021

  Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 juli komt de GGD met een mobiele prikpost naar Sliedrecht. Inwoners uit Sliedrecht kunnen zich daar laten vaccineren. Ook is de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet nodig. De locaties en openingstijden treft u aan in dit bericht.

 • Burgemeester Jan de Vries bezoekt De Hooizolder

  22 juli 2021

  Van een groen dak, compostbak, wormen- en insectenhotel, nestkastjes en egelverblijf tot aan een afwater-element, kruidentrap, fruitboompjes en insectvriendelijke bloemen en planten. Het is allemaal te zien in het Natuur- en Milieu Educatie centrum De Hooizolder

 • Zwemmen in de haven? Levensgevaarlijk!

  21 juli 2021

  De zomervakantie is begonnen. Deze week is het weer heerlijk warm en veel mensen zoeken verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Zo is het niet toegestaan om te zwemmen in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens. Zwemmen is op veel plaatsen niet alleen gevaarlijk, maar ook verboden. Hetzelfde geldt voor springen van bruggen. Ook in de buurt van een Waterbussteiger of Waterbushalte is verboden. De Waterbus kan je zelfs overvaren.

 • Dijken voor waterveiligheid

  21 juli 2021

  Sliedrecht ligt aan de rivier Beneden Merwede. Als de waterstand in de rivier veel stijgt, kunnen sommige gebieden overstromen. Samen met het Waterschap Rivierenland houden we de veiligheid van inwoners scherp in de gaten.

 • Tips van de politie om woninginbraak te voorkomen

  16 juli 2021
 • Jan on Tour

  16 juli 2021

  Vrijdag 9 juli ging de editie van Jan on Tour naar ASVZ en installatiebedrijf Korevaar.

 • Verkeersveilige gemeente

  14 juli 2021

  In de maand juni stond in de gemeente verkeersveiligheid in de spotlights. Op diverse locaties besteden we aandacht aan een verkeersveilige gemeente. Dit deden we niet alleen, maar met Maakeenpuntvannul, VVN Nederland, ROV Zuid-Holland en de fietsersbond.