Nieuws

 • Nieuwe trouwlocaties Sliedrecht

  18 juli 2024

  Na de zomer krijgt de gemeente Sliedrecht er twee nieuwe trouwlocaties bij: het Sliedrechts Museum en het Nationaal Baggermuseum. Deze twee nieuwe locaties zijn als alternatieven aangewezen, omdat het Raadhuis komend jaar verbouwd wordt. Tijdens de verbouwing is het niet mogelijk om in het Raadhuis huwelijken te voltrekken.

 • Forse verkeershinder door afsluitingen A15

  12 juli 2024

  Rijkswaterstaat is vrijdag 12 juli gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Deil. Dit betekent dat weggebruikers rekening moeten houden met forse verkeershinder op de A15 langs Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en de omliggende wegen.

 • Vaststelling water- en rioleringsprogramma

  10 juli 2024

  In Sliedrecht hebben we een uitgebreid rioolstelsel dat bestaat uit 160 km vrijvervalriolering, 24 km pers- en drukleiding, 110 grote en kleine gemalen, bijna 10.000 straat- en trottoirkolken en 44,5 km watergang. Hoe gaan we als gemeente om met onze wettelijke zorgplichten voor het stedelijk watersysteem? Deze vragen worden beantwoord in het Water- en rioleringsprogramma (Wrp) 2024-2028.

 • Bewonersavond herinrichting Jacob Catsstraat e.o.

  12 juli 2024

  De Jacob Catsstraat en omgeving krijgt een opknapbeurt. De gemeente gaat onder andere een deel van de riolering en bestrating vervangen. Op 22 augustus van 19:00 uur tot 20:00 uur organiseert de gemeente een bewonersavond in de voormalige Groen van Prinstererschool in Sliedrecht.

 • Nederlands kampioenen van Sliedrecht Sport in zonnetje gezet

  04 juli 2024

  Jongens C1, Jongens A+ en Heren 2 van Sliedrecht Sport zijn op woensdag 3 juli door de gemeente Sliedrecht in het zonnetje gezet. De drie Sliedrechtse volleybalteams zijn in het afgelopen seizoen Nederlands kampioen geworden. In sporthal De Basis zijn de volleyballers en de trainers gehuldigd door burgemeester Jan de Vries en wethouder Roelant Bijderwieden.

 • Meer tijd nodig voor kwalitatief plan in Sliedrecht-Noord

  03 juli 2024

  Ontwikkelaars en gemeente spreken vertrouwen uit in continuering samenwerking

 • Intentieverklaring met Chemours geeft gemeenten financiële zekerheid voor herstel moestuinen

  02 juli 2024

  De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht hebben met Chemours een intentieverklaring ondertekend. Hiermee biedt Chemours financiële zekerheid voor het herstel van de met PFAS verontreinigde moestuinen in onze gemeenten.

 • Gemeenten en Chemours stemmen in met start pilot herstel moestuinen

  02 juli 2024

  Pilotprojecten van start op drie locaties; Chemours biedt financiële ondersteuning

 • Sliedrechts azc eind 2025 open

  02 juli 2024

  Op maandagavond 27 mei is de gemeenteraad van Sliedrecht bijgepraat over de asielopvang die in de gemeente komt. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsvergadering. De opvanglocatie zal naar verwachting eind 2025 open zijn en komt op de locatie Kweldamweg-Zwijnskade. Op deze locatie zullen 250 asielzoekers opgevangen worden.

 • Succesvolle Netwerkbijeenkomst van het Lokaal Sportakkoord

  01 juli 2024

  Woensdagavond 12 juni vond er een inspirerende en interactieve netwerkbijeenkomst plaats van het Lokaal Sportakkoord. Met een mooie opkomst kijkt de stuurgroep tevreden terug op de avond. De stuurgroep bedankt iedereen voor hun komst en input, met speciale dank aan SLTC en Wethouder Cees Paas.