Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Datum inzameling oud papier gewijzigd

  03 april 2020

  De papierinzameling in het gebied tussen de Rivierdijk, Rembrandtlaan en de P.C. Hooftlaan en het gebied tussen de Prof. Van Musschenbroekstraat, Prof. Lorentzlaan, Lijsterweg en de Rembrandtlaan is door een planningsfout gewijzigd. Het oud papier wordt daar opgehaald op 9 april.

 • Diplomazwemmen uitgesteld

  03 april 2020

  Door de maatregelen rond het Coronavirus is zwembad De Lockhorst gesloten. Daarom gaan de inschrijf- /informatieavonden voor de regeling diplomazwemmen niet door.

 • Aanleg warmtenet Vogelbuurt tijdelijk gestopt

  02 april 2020

  Half maart is in de Vogelbuurt-Zuid een start gemaakt met de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. Maar na twee weken heeft energie- en afvalbedrijf HVC besloten om de werkzaamheden op te schorten.

 • Aanpak overlast eikenprocessierups

  02 april 2020

  Met het voorjaar komt ook de eikenprocessierups in beeld. Naar verwachting komen de eerste eieren in de eerste helft van april uit. De brandharen van de rups bezorgen veel mensen jeuk, bultjes en oogklachten.

 • Geboorteaangifte kan nu ook digitaal

  01 april 2020

  Kersverse ouders kunnen nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. Dit kan vanaf dinsdag 31 maart via het digitale geboorteloket van de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Zwijndrecht. Vanaf 6 april kunnen ouders digitaal aangeven in de gemeenten Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht.

 • Houd Sliedrecht schoon; ook nu!

  01 april 2020

  Veel inwoners werken thuis en leven op dit moment thuis. Dat merken we binnen de gemeente ook. De ondergrondse containers zijn sneller vol en worden vaker geleegd. En dat doen we graag voor u.

 • Coronamaatregelen recreatie en toerisme

  01 april 2020

  Vanaf 1 april 2020 moeten de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens et cetera in de regio Zuid-Holland Zuid gesloten blijven. Ook recreatief nachtverblijf is verboden. Dit heeft de Veiligheidsregio besloten.

 • Openingstijden en dienstverlening gemeentewinkel aangepast vanwege coronavirus

  01 april 2020

  De maatregelen vanwege het coronavirus zijn verlengd tot en met 28 april. Dit gebeurt vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Tot deze maatregel vervalt, is de gemeentewinkel op woensdag en vanaf 7 april ook op vrijdag gesloten.

 • Coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

  31 maart 2020

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Noodloket ook voor sportverenigingen en stichtingen

  31 maart 2020

  Tot en met vrijdag 26 juni 2020 kunnen sportverenigingen en stichtingen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- via het Noodloket ontvangen.