Nieuws RSS icoon

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  24 februari 2021

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Mannen van de gemeentewerf bedankt voor sneeuwruimen

  24 februari 2021

  Op 23 februari werden de mannen van de gemeentewerf door burgemeester van der Borg en de wethouders Spek, Goverde en Vat verrast met worstenbroodjes om hen te bedanken. Een groot dank je wel aan alle mannen voor hun enorme inzet tijdens de sneeuwval. In de week van 6 tot 14 februari werkten de mannen van de gemeentewerf met man en macht om Sliedrecht weer begaanbaar te maken nadat in 24 uur tijd een dik pak sneeuw viel.

 • Ondernemers: aanslag gemeentelijke belastingen 2021 mogelijk later

  19 februari 2021

  Als ondernemer ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2021 mogelijk later dan u gewend bent. Dit komt doordat sommige informatie later beschikbaar is. Wij streven ernaar de aanslag uiterlijk voor de zomer te versturen.

 • Klimaatverandering: een zee aan kansen

  18 februari 2021

  Het klimaat verandert en dat gaat ook aan onze regio niet onopgemerkt voorbij. Het heeft effect op de woon-, werk- en leefomgeving van iedere inwoner. Dat is een bedreiging, maar het biedt ook veel kansen. Daarom organiseren Stichting Blauwzaam en regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden op donderdag 4 maart het symposium Klimaatverandering… een zee aan kansen.

 • Stoken? Zorg voor zo min mogelijk overlast

  17 februari 2021

  Een brandend haardvuurtje: veel mensen vinden het gezellig. Helaas is de rook ongezond voor de omgeving. Bij het verbranden van hout komen fijnstof en andere schadelijke stoffen in de lucht. Dat is voor iedereen ongezond. Kinderen, ouderen en mensen met een longziekte hebben er extra last van. Daarnaast is het verwarmen van uw huis met een open haard of houtkachel niet klimaatbewust: bij het verbranden komt CO2 vrij. Bovendien vliegt een groot deel van de warmte via de schoorsteen naar buiten.

 • Cybercrime

  16 februari 2021

  Deze dagen regelen we heel veel via onze computer of telefoon. Criminelen weten dat ook. We spreken van cybercriminaliteit als computers of telefoons het doelwit zijn van criminele activiteiten.

 • Verkiezingen - Elke stem telt!

  16 februari 2021

  Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt.

 • Zakelijk Energieloket van start

  16 februari 2021

  Op donderdag 11 februari is het Zakelijk Energieloket gelanceerd. Hier kunnen ondernemers terecht voor alle informatie over verduurzamen: van energiebesparingstips, subsidies en wet- en regelgeving tot advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit.

 • Schaatsen in Sliedrecht

  11 februari 2021

  De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent ijspret. Dit jaar zal dit anders zijn. Schaatsen in tijden van corona moet veilig kunnen gebeuren.

 • Opnieuw steun voor Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Sliedrecht

  11 februari 2021

  De burgemeester en wethouders hebben op 2 februari 2021 opnieuw de 'Beleidsregels coronacrisis gerelateerde maatregelen subsidies Sliedrecht' vastgesteld. Hierin staat dat organisaties die subsidie krijgen, een verzoek kunnen doen om de subsidie voor 2021 aan te passen. Bijvoorbeeld als ze activiteiten (nu) niet kunnen uitvoeren, maar al wel kosten hebben gemaakt of inkomsten zijn misgelopen. Alle organisaties die in 2021 subsidie krijgen, hebben hierover een brief gehad van de gemeente Sliedrecht. Wethouder Piet Vat:" Als gemeente denken we mee met onze inwoners en dus ook met onze verenigingen. We houden zoveel mogelijk rekening met alle veranderingen in deze tijd. Zodat organisaties en verenigingen het hoofd boven water kunnen houden."