Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Europees verbod op PFAS stap dichterbij

  14 september 2023

  De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht pleiten al jaren voor een verbod op PFAS. Deze oproep krijgt steun. Europa werkt aan een verbod op het maken, verhandelen en gebruiken van PFAS. Dat voorstel ligt nu op tafel.

 • De 'Ik-doe-mee-premie'

  14 september 2023

  De Participatie- en Vrijwilligersbonus, die worden verstrekt door de Sociale Dienst Drechtsteden, worden samengevoegd en krijgen een nieuwe naam: de 'Ik-doe-mee-premie'.

 • Reactieplatform laadpalen

  11 september 2023

  Van 3 mei tot en met 25 juni kregen inwoners van Sliedrecht de mogelijkheid om op het reactieplatform laadpalen te reageren op mogelijke locaties voor laadpalen.

 • 30 september: Praktijkdag jonge automobilisten

  13 september 2023

  De gemeente Sliedrecht vindt verkeersveiligheid erg belangrijk. Daarom biedt de gemeente een praktijkdag aan voor ‘Jonge Automobilisten’ van 18 tot 25 jaar.

  Geef je nu op voor een gratis praktijkdag voor jonge Automobilisten!

 • 1 Januari 2024 gaat de Omgevingswet in

  07 september 2023

  Over minder dan een half jaar gaat de nieuwe Omgevingswet in. Hiermee veranderen processen voor ruimtelijke initiatieven. Wat betekent dit voor lopende en nieuwe aanvragen? Wat kan dit jaar wel of niet nog volgens de wetgeving van nu?

 • De gemeente zoekt stembureauleden voor de Tweede Kamerverkiezing

  07 september 2023

  Op woensdag 22 november is de Tweede Kamerverkiezing. Bent of kent u iemand die het leuk vindt om mee te helpen op het stembureau? Meld u dan aan als stembureaulid.

 • Werkzaamheden aan riool Vogelbuurt-Zuid weer van start

  07 september 2023

  In de week van 18 september 2023 worden de rioleringswerkzaamheden in de wijk Vogelbuurt-Zuid weer hervat. Tijdens deze werkzaamheden wordt de riolering in de wijk volledig vervangen door een nieuwe en toekomstbestendige infrastructuur. De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam de gaat werkzaamheden uitvoeren. Eind 2024 zijn werkzaamheden aan de riolering afgerond.

 • Nieuw: Contactpunt voor geldzorgen op de werkvloer

  07 september 2023

  Het leven is duur en het aantal mensen met geldzorgen groeit. Heeft u moeite om rond te komen terwijl u werk heeft? Of merkt u als werkgever dat dit speelt bij uw medewerkers? Dan kunt u terecht bij het Contactpunt Geldzorgen op de werkvloer dat sinds 1 september open is.

 • Vervolgonderzoek naar PFAS in eieren van start

  31 augustus 2023

  Verschillende inwoners houden kippen en eten de eieren die deze kippen leggen. Het is daarom belangrijk om te weten of er PFAS terecht komen in de eieren. En wat dit betekent voor de inwoners die deze eieren eten. Daarom starten de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht een uitgebreid onderzoek daarnaar.

 • Warmtenet - Geduld is een schone zaak

  31 augustus 2023

  Met alle wegopbrekingen, verkeersomleidingen en andere overlast, zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een duurzaam warmtenet in Sliedrecht in de afgelopen vier jaar niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame manier om onze gebouwen ook in de toekomst te kunnen verwarmen.