Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Kermis in Sliedrecht

  27 oktober 2021

  Op donderdag 28 oktober a.s. is er weer kermis in Sliedrecht!

 • Registreren naam nieuwe politieke partij

  21 oktober 2021

  Wil een nieuwe politieke partij onder een bepaalde naam (aanduiding) meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022? Dan moeten zij uiterlijk 20 december 2021 een registratieverzoek inleveren bij het centraal stembureau van de gemeente.

 • Sliedrecht zoekt Junior Cyber Agent

  21 oktober 2021

  Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Weet jij meer van internet dan de meeste volwassenen? Heb jij het in je om jezelf en je omgeving te beschermen? En, het allerbelangrijkste, heb je zin om een toffe game te spelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Poort begraafplaats vanaf zonsondergang tot zonsopkomst per direct gesloten

  20 oktober 2021

  Vanaf zonsondergang tot zonsopkomst is de poort van de begraafplaats per direct gesloten.

 • Toekomstperspectief Kerkbuurt: Ontwerpen Kerkbuurt-Oost gepresenteerd

  20 oktober 2021

  De Kerkbuurt is het centrale winkelhart van Sliedrecht. Daarom heeft de gemeenteraad in april 2019 het Toekomstperspectief Kerkbuurt vastgesteld. Dit plan gaat uit van een kernwinkelgebied voor winkels en horeca en daaromheen aanloopstraten. De pleinen op de Kerkbuurt zijn inmiddels aangepakt. Nu gaan we het deel Kerkbuurt tussen de Waterkeringweg en de PC Hooftlaan (Kerkbuurt-Oost) herinrichten.

 • 3 november: Sliedrechtse Klimaatmarkt

  20 oktober 2021

  Woensdag 3 november bent u van harte welkom op de Sliedrechtse Klimaatmarkt. Deze vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in Partycentrum de Lockhorst. Tijdens deze markt gaat de eerste lokale energiecoöperatie van start. Meedoen? Als u intekent tijdens de klimaatmarkt, krijgt u 25 euro korting op de eerste 2 zonnepanelen.

 • Aanbod voor ondernemers: gratis onafhankelijk advies zonnepanelen

  13 oktober 2021

  De gemeente Sliedrecht wil zonnepanelen op bedrijfsdaken stimuleren. Daarom kunnen ondernemers (zowel klein-als grootverbruikers) en eigenaren van bedrijfspanden met een dak dat geschikt lijkt voor plaatsing van zonnepanelen nu kosteloos gebruikmaken van voorlichting en verkennend advies.

 • Digitale informatieavond(en) Beter Benutten Bestaande 380 kV Krimpen aan den IJssel - Geertruidenberg

  TenneT vervangt vanaf juli 2022 tot en met januari 2023 de bestaande hoogspanningslijnen (geleiders) door geleiders met een grotere capaciteit. In Sliedrecht staan 9 masten. Het tracé van de verbinding is 3,1 kilometer lang. Op 12 en 14 oktober organiseert Tennet 2 digitale informatieavond(en). Bewoners bij Rivierdijk en Boog wonen in de buurt van de verbinding. Zij hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

 • Geslaagde eerste Boomspiegeldag

  11 oktober 2021

  Afgelopen zaterdag vond de eerste Boomspiegeldag plaats. Op de Stationsweg gingen de bewoners enthousiast aan de slag. Zij gebruikten hun groene vingers om maar liefst 23 boomspiegels te voorzien van mooie plantjes. De eerste boomspiegel voor Stationsweg nr. 119 werd per bakfiets voorzien van verse plantjes. Met een plantinstructie en een helpende hand van wethouder Ton Spek, gemeenteraadslid Ben van de Plas, een medewerker van NME 'De Hooizolder' en vrijwilligers van Sliedrecht Groen.

 • 15e Veteranendag

  14 oktober 2021

  Afgelopen zaterdag vond de 15e Veteranendag plaats in Sliedrecht. Op deze dag spraken wij onze trots en waardering uit voor alle veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede. Nu en in het verleden.