Collegebezoek over de watersnood bij het Sliedrechts Museum

Vandaag, 1 februari herdenken wij de Watersnoodramp van 1953. Ook in Sliedrecht is de dijk doorgebroken en zijn veel inwoners hiervan het slachtoffer geworden. Straten en polders liepen onder, gezinnen werden geëvacueerd en met man en macht werd grotere schade voorkomen en hulp geboden.

Op uitnodiging van het Sliedrechts Museum heeft het college van B&W gisteren de indrukwekkende ervaringsverhalen van onze inwoners gehoord. Deze verhalen en de fototentoonstelling in het Sliedrechts Museum herinneren ons aan onze gezamenlijke geschiedenis. Van die geschiedenis kunnen we leren. Het water heeft ons in Sliedrecht veel gebracht maar helaas is er nog steeds de dreiging van het water. Zo bepaalt de Watersnoodramp van 1953 ons bij het belang van goed waterbeheer, vandaag en morgen.

Expositie Watersnood in het Sliedrechts Museum

Vandaag 1 februari en zaterdag 4 februari draait in het Sliedrechts Museum een film over de watersnood en alle gevolgen van dien in Sliedrecht. In de Raadzaal van het museum liggen boeken en foto’s om te lezen en bekijken en om met elkaar herinneringen of verhalen van ouders/grootouders op te halen. De huidige wisselexpositie over de archeologische vondsten is ook nog te zien in het museum t/m eind februari. U bent van harte welkom.

Het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt 99 is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn € 2,-- voor volwassenen, € 1,-- voor museumjaarkaarthouders en kinderen. Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Aanmelden kan via de mail: info@sliedrechtsmuseum.nl.  

Meer weten over het Sliedrechts Museum: bekijk de website www.sliedrechtsmuseum.nl of volg het museum op Facebook en Instagram.

Sliedrechts museum