Koninklijke onderscheiding mevrouw Brand-Coenen

Woensdag 5 juli is mevrouw Brand-Coenen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Brand ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jan de Vries vanwege haar jarenlange inzet voor verdiensten op het terrein van o.a. sport, natuureducatie en basisonderwijs.

Burgemeester Jan de Vries; "In de afgelopen 40 jaar had mevrouw Brand-Coenen veel aandacht voor het welzijn van de vele kinderen. Zij ondersteunde veel kinderen en bracht hen het plezier in de sport of natuur. Mevrouw Brand-Coenen was voor de kinderen een vertrouwde factor. Zij heeft met veel liefde het verschil gemaakt voor veel Sliedrechtse kinderen."

Mevrouw Brand-Coenen is vanaf 1984 tot heden vrijwilliger bij Omnisportvereniging Synergos te Sliedrecht. Zij verzorgt lessen ouder- en kindgym en draagt bij aan het organiseren van activiteiten en evenementen. Verder fungeert zij als vertrouwenspersoon binnen de vereniging.
 
Naast de activiteiten voor Synergos heeft zij van 1988 tot 1998 vrijwilligerstaken opgepakt bij de stichting Kinderopvangcentrum Sliedrecht. Zij was medeorganisator van activiteiten en verrichtte schoonmaak- en opknapwerkzaamheden.

Van 1990 tot 2008 was zij vrijwilliger bij de openbare basisschool Roald Dahl. Als lid van de ouderraad en overblijfmoeder hielp zij bij activiteiten. Ook begeleidde zij kinderen die extra ondersteuning nodig hadden.

In de periode 2000 tot 2015 heeft zij zich ingezet bij het Natuur- en Milieueducatiecentrum De Hooizolder. Zij verzorgde (mede) lessen voor basisschoolleerlingen en zij zette zich in voor themadagen (4 uur per week).

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van mevrouw Brand (1955) als gediplomeerd gymdocent.

Koninklijke Onderscheiding mw Brand-Coenen