Energietoeslag 2023 voor mensen met een laag inkomen

In december ontvangen Sliedrechters met een laag inkomen de energietoeslag 2023. Het gaat om een bedrag van 1300 euro.

De energietoeslag is er voor mensen met een laag inkomen. Zo kunnen zij hun energierekening betalen.

Automatisch op de bankrekening

Inwoners van wie wij weten dat zij een laag inkomen hebben, ontvangen als eerste het geld op hun bankrekening. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering. Wie vorig jaar de energietoeslag kreeg en nog steeds aan de voorwaarden voldoet, ontvangt de energietoeslag ook automatisch. Alle inwoners die het geld automatisch ontvangen, krijgen hierover een brief van de Sociale Dienst Drechtsteden. 

Voor het eerst energietoeslag aanvragen

Is uw inkomen het afgelopen jaar minder geworden? Dan heeft u misschien ook recht op de energietoeslag. U kunt de energietoeslag aanvragen als uw inkomen lager is dan 120% van het wettelijk sociaal minimum en u weinig spaargeld heeft. Als u hier recht op heeft dan kunt u vanaf 11 december 2023 een aanvraag indienen via de Sociale Dienst Drechtsteden.

Hoge prijzen voor gas en elektriciteit

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, gingen de prijzen van gas en elektriciteit sterk omhoog. Hierdoor raakten sommige mensen financieel in de knel. Het kabinet besloot om deze mensen te helpen met extra geld: de energietoeslag. Dit geld wordt verdeeld over alle gemeenten. Die zorgen ervoor dat het terecht komt bij inwoners met een laag salaris of een lage uitkering.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van Bonkelaarhuis en de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.