Gemeente Sliedrecht bevordert saamhorigheid met lancering Lief & Leedstraten

De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat buren elkaar helpen in goede en minder goede tijden. Daarom is de gemeente gestart met Lief & Leedstraten.

ZonnebloemIn de gemeente Sliedrecht is een bijzonder initiatief gestart om eenzaamheid te bestrijden en gemeenschapszin te bevorderen. Bewoners in een Lief & Leedstraat bieden extra aandacht aan hun buren in zowel goede als slechte tijden. Of het nu gaat om het vieren van blije gebeurtenissen zoals een geboorte, een nieuwe baan of een behaald diploma of bij het bijstaan van een buur die net uit het ziekenhuis komt, een naaste is verloren of iemand die eenzaam is.
Buren helpen elkaar en zorgen voor elkaar.

Gruttostraat in Sliedrecht: eerste Lief & Leedstraat

In september is een actieve bewoner uit de Gruttostraat gestart met het opzetten van de allereerste Lief & Leedstraat in Sliedrecht. Zij kwam erachter dat er weinig onderling contact was tussen buren in de straat. Samen met een enthousiaste buurvrouw staat ze klaar om buurtbewoners te helpen wanneer dat nodig is. Ze hebben zelf een aanvraag ingediend bij Het Bonkelaarhuis voor een bijdrage uit het Lief en Leedpotje. Zo kunnen ze buren af en toe te verrassen met bijvoorbeeld een bloemetje of chocolade.

Meer Lief & Leedstraten

De gemeente moedigt bewoners van andere straten in Sliedrecht aan om deel te nemen aan dit mooie initiatief. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 1 februari melden bij Het Bonkelaarhuis. Meer informatie over aanmelden en de Lief & Leedstraten in Sliedrecht is te vinden op www.sliedrechtdoet.nl/in-de-straat.