Het Bonkelaarhuis, gemeente en online krant maken gezamenlijk een podcastserie

Het Bonkelaarhuis, de gemeente Sliedrecht en de online krant Sliedrecht24 bundelen hun krachten om een boeiende podcastserie te produceren onder de titel "Het Bonkelaarhuis". Gepland voor 2024, zal de serie bestaan uit vier afleveringen, waarvan de eerste in maart wordt gelanceerd en gewijd is aan het thema geld.

De samenwerking tussen Het Bonkelaarhuis, de gemeente en de online krant is uniek. Terwijl Het Bonkelaarhuis en de gemeente de inhoudelijke input leveren, neemt de online krant de verantwoordelijkheid op zich voor de samenstelling, teksten en presentatie. Elke aflevering bevat persoonlijke verhalen van cliënten. Ze delen hun ervaringen en  benadrukken de rol van Het Bonkelaarhuis waar je altijd kan aankloppen voor vragen, problemen en ondersteuning. Margret van Schie, manager Het Bonkelaarhuis: "We zijn er om bewoners te helpen met financiële zorgen. Samen kijken we naar de mogelijkheden om de zorgen weg te nemen. Soms kan dat heel eenvoudig, soms is daar meer tijd voor nodig. Maar ik hoop vooral dat mensen de drempel over stappen om hun zorgen te delen!"

Wethouder Cees Paas: "De gemeente wil graag dat bewoners weten waar ze moeten aankloppen met hun vragen over financiën. Met deze podcast hopen we meer bekendheid te geven aan Het Bonkelaarhuis. Daar kun je overigens terecht met allerlei verschillende vragen zoals opvoeden, mantelzorg, vrijwilliger worden etc."

De podcast bevat ook straatinterviews uit Sliedrecht.  De jingles worden ingesproken door Hans Hogendoorn, bekend van zijn stem bij de NOS, terwijl journalist-programmamaker Peter Donk de presentatie voor zijn rekening neemt.

Serie podcast

In juni, september en december volgen de andere podcasts. Deze gaan over opgroeien en opvoeden, ouder worden en over werken.

podcast