Sliedrecht ontwikkelt verder: voorbereidingskrediet Noord-Zuidverbinding en nieuw zwembad

Het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht heeft twee belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van Sliedrecht: een aanvraag voor een voorbereidingskrediet voor de Noord-Zuidverbinding en een voorstel voor een nieuw zwembad in de gemeente. De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over beide voorstellen.

Na een intensief participatietraject met alle in het gebied aanwezige (sport-)verenigingen ligt er voor de Noord-Zuidverbinding een voorkeursvariant op tafel. In deze variant krijgen alle (sport-) verenigingen een nieuwe, passende plek.

Gezamenlijk traject

De besluiten voor een nieuw zwembad en de Noord-Zuidverbinding zijn nauw met elkaar verweven. Met de komst van de nieuwe wijk in Sliedrecht-Noord ontstaat er ruimte voor een nieuw en energiezuinig zwembad. Voordat het oude bad gesloten wordt, wordt het nieuwe zwembad in gebruik genomen zodat inwoners en de sportverenigingen altijd beschikken over zwemwater binnen de gemeente.

Goede bereikbaarheid voor de nieuwe woonwijk

Wethouder Ton Spek benadrukt het belang van deze ontwikkelingen voor de gemeente: “Sliedrechters willen in Sliedrecht blijven wonen. In Sliedrecht-Noord wordt daarom een nieuwe woonwijk met zo’n 1750 woningen gebouwd. Deze nieuwe wijk vereist een goede bereikbaarheid. Daarom komt er een nieuwe Noord-Zuidverbinding over de A15 en het spoor. De nieuwe Noord-Zuidverbinding, waarvoor een voorbereidingskrediet is aangevraagd, is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van Sliedrecht en zal de bereikbaarheid van de gemeente aanzienlijk verbeteren.”

Een gezond en vitaal Sliedrecht

Roelant Bijderwieden, wethouder van onder meer Sport, voegt toe: “Het nieuwe zwembad past bij onze ambitie om de inwoners van Sliedrecht gezond en vitaal te houden. We willen een dorp zijn waarin sport en bewegen belangrijk zijn en blijven, en waar kinderen kunnen leren zwemmen. Daar hoort een zwembad bij. Ook hebben we samen met de (sport-)verenigingen nagedacht over de meest optimale ligging van de verbinding. Alle verenigingen krijgen een plek, hetzij binnen het plangebied van de verbinding of op termijn in Sliedrecht-Noord.”

Bekijk de video met wethouder Ton Spek en wethouder Roelant Bijderwieden aan het woord:

Vervolg

De gemeenteraad spreekt binnenkort over de beide voorstellen. De datum voor deze vergadering wordt nog bepaald.

gems_Kaart_A4-formaat_3mm-afloop_V3