Kinderen van 4 tot 12 jaar

Informatie over basisonderwijs

Is uw kind tussen de 4 en de 12 jaar? Dan gaat het naar de basisschool. In Sliedrecht zijn verschillende openbare en bijzondere scholen. Bijzondere scholen geven les op basis van godsdienst, levensovertuiging of een visie op het onderwijs.

Openbaar onderwijs

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht-Sliedrecht (OPOPS) is het bestuur van alle openbare scholen in Sliedrecht en Papendrecht. OPOPS heeft drie scholen in Sliedrecht. Iedere school heeft een eigen karakter met eigen accenten.

 

Openbare basisschool de Wilgen Openbare basisschool Roald Dahl Henri Dunant School

Christelijk onderwijs

De drie scholen van de Vereniging Christelijk Onderwijs Papendrecht Sliedrecht (VCOPS) bieden méér dan alleen goed onderwijs. De sfeer op de scholen ademt de christelijke identiteit. Naast gezamenlijke uitgangspunten heeft iedere school een eigen karakter.

Chr. basisschool Pr. Willem-Alexander Chr. basisschool Oranje-Nassau Anne de Vriesschool

Reformatorisch onderwijs

Onze school heeft als motto: Vanuit Gods Woord, gericht op ieder kind! Dit betekent dat de Bijbel onze basis is, de leidraad voor ons leven en handelen.

Johannes Calvijnschool

 

Inschrijven basisschool

Begin januari ontvangen ouders met kinderen in deze leeftijdscategorie persoonlijk een brief met meer informatie en het aanmeldformulier. Aanmelden kan door het aanmeldformulier vóór 1 maart, per post of per mail in te leveren op de basisschool van uw keuze. In de maand januari vinden de Open Dagen plaats. Via onze website, Het Kompas en social medie kanalen leest u hier meer over.

Meer informatie

Informeer bij één van de scholen. Of neem met ons contact op via gemeente@sliedrecht.nl.