Regeling Diplomazwemmen

Sliedrecht is een gemeente met veel water en ligt aan rivier de Merwede. Water kan gevaarlijk zijn en daarom vindt de gemeente het belangrijk dat elk kind kan zwemmen. Wij hebben daarom met Stichting Leergeld Drechtsteden een speciale regeling Diplomazwemmen gemaakt.

Regeling Diplomazwemmen via Stichting Leergeld Drechtsteden

Alle kinderen die 5 jaar worden of zijn en gebruik maken van Stichting Leergeld Drechtsteden kunnen met de speciale regeling Diplomazwemmen het A diplomazwemmen behalen. De zwemlessen betaalt de gemeente Sliedrecht. Zwemlessen worden gegeven in zwembad De Lockhorst. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met het zwembad.

Het A diploma pakket bestaat uit:

  • Optisport Drijfvest
  • 68 zwemlessen diploma A
  • Proefzwemmen
  • Diplomazwemmen
  • Medaille
  • Inschrijfkosten

De ervaring leert dat het A diploma pakket voor bijna alle kinderen voldoende is om het A zwemdiploma te behalen. Het kan in sommige gevallen toch voorkomen dat dit niet voldoende is. Wanneer kinderen meer zwemlessen, proefzwem- of diplomazwemmomenten nodig hebben dan zijn deze kosten voor de ouders/begeleiders. Voor deze kosten kan ook gebruik gemaakt worden van het Leergeld budget van het kind.

Aanmelden

Ouders/begeleiders krijgen een brief van de gemeente Sliedrecht om zijn/haar kind aan te melden voor het A Diplomazwemmen bij zwembad De Lockhorst. Het zwembad stuurt de rekening voor het A diploma pakket naar de gemeente. Ouders/begeleiders hoeven hiervoor niets te doen. Dit aanbod is tot een bepaalde datum geldig.

Bij inschrijving gaan ouders/begeleiders akkoord met de voorwaarden. Ook geven zij toestemming aan het zwembad, Stichting Leergeld Drechtsteden en de gemeente om persoonsgegevens en van het kind uit te wisselen. Dit is voor controle of er betaald wordt voor het A zwemdiploma voor het juiste kind.

Voorwaarden

  1. Uw kind staat ingeschreven in de gemeente Sliedrecht. Is of wordt 5 jaar oud en maakt gebruik van Stichting Leergeld Drechtsteden.
  2. Op deelname aan het diplomazwemmen zijn de algemene voorwaarden van Optisport Sliedrecht b.v. van toepassing.
  3. De gemeente Sliedrecht is geen partij in de uitvoering van het diplomazwemmen.
  4. Deelname verloopt volgens de beleidsregels Diplomazwemmen 2021.

Voor vragen kunnen ouders/begeleiders contact opnemen met Stichting Leergeld Drechtsteden.

Veelgestelde vragen

Wie mogen gebruik maken van het A diploma pakket?

Kinderen die 5 jaar worden of zijn. Ingeschreven staan in de gemeente Sliedrecht. En gebruik maken van Stichting Leergeld Drechtsteden.

Wat is een A diploma pakket?

Het A diploma pakket is een compleet pakket om het A-diploma te behalen.

Waar worden de zwemlessen gegeven?

Zwembad De Lockhorst in Sliedrecht

Wie betaalt de zwemlessen?

De gemeente Sliedrecht

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Ouders/Begeleiders krijgen een brief van de gemeente als zijn/haar kind 5 jaar wordt.

Tot wanneer kan ik mijn kind aanmelden? Of kan dit hele jaar door?

U kunt met de brief uw kind tot het einde van het kalenderjaar inschrijven bij zwembad De Lockhorst.

Ik heb geen brief ontvangen?

Lees eerst de voorwaarden. Voldoet uw kind aan de voorwaarden? Neem dan contact op met Stichting Leergeld Drechtsteden.

Van wie krijg ik een brief?

Wanneer u gebruik maakt van Stichting Leergeld Drechtsteden ontvangt u automatisch een brief van Stichting Leergeld Drechtsteden wanneer uw kind 5 jaar is geworden.

Wat als mijn kind het A-diploma niet heeft behaald?

Extra zwemlessen, proefzwem- of diplomazwemmomenten worden betaald door ouders/begeleiders. Voor deze kosten kan ook gebruik gemaakt worden van het Leergeld budget van het kind.