Korfbalvereniging Sliedrecht

"Vele handen maken licht werk!" - Cindy Schaddelee

Korfbalvereniging Cindy (Korfbalclub SKC Merwede/Multiplaat)

SKC Merwede/Multiplaat is een bruisende korfbalclub met een tal van vrijwilligers en maar liefst 450 leden. Sinds 1938 is de club rood-wit gekleurd met enthousiaste mensen die voor genoeg levendigheid zorgen op de club. Daarmee draagt de sportclub bij aan de Sliedrechtse samenleving.

Cindy Schaddelee (48) staat al zo'n 14 jaar klaar als vrijwilligster voor de club. Destijds is de Sliedrechtse bij de korfbalvereniging terecht gekomen, omdat haar jongste zoon op 6-jarige leeftijd is begonnen met korfballen. Op die manier rolde zij de vereniging binnen. Bardiensten draaien, een team trainen, met wedstrijden mee op pad. Cindy helpt maar al te graag een handje mee.

"Toen mijn jongste zoon net startte met korfbal vroegen ze een keer om hulp. Daar reageerde ik op. Als ouder kom je op die manier met steeds meer dingen binnen de vereniging in aanraking." Inmiddels traint Cindy iedere week het G-team samen met andere coaches en gaat ze mee naar de wedstrijden van het team. "Het G-team bestaat uit mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Zij kunnen hier korfballen onder begeleiding van ons."

Cindy haalt veel voldoening uit het trainen van het G-team. "De dankbaarheid van deze mensen is zo groot. Dat is echt fantastisch! Dankzij jou kunnen ze meedoen en wedstrijden spelen." Bij het G-team is ook het sociale aspect erg belangrijk. "We kunnen ze niet alles uitleggen of aanleren, maar met geduld en aandacht komen we heel ver en daar worden zij weer enthousiast van."

In totaal heeft de Sliedrechtse vereniging zo'n 400 tot 450 leden bestaande uit jeugd en senioren. Daarvan spelen 21 leden in het G-team. Bij de selectie is een coach aangesteld en verder bestaat de vereniging volledig uit vrijwilligers.

"De ene vrijwilliger zet zich meer in dan de ander, maar met alle hulp zijn we ontzettend blij. De één zit bijna alle avonduurtjes en weekenduurtjes hier en de ander zomaar een paar uurtjes per week. Het gaat van openen van de kantine tot bardiensten draaien en van schoonmaken tot teams trainen. Alles is vrijwillig."

Cindy is van mening dat als je lid bent van een vereniging er ook iets tegenover mag staan. "Als je lid wordt van een vereniging dan ga je ervan uit dat het allemaal geregeld wordt. We vinden het maar normaal dat we kunnen sporten, maar dit kan niet zonder alle vrijwilligers die hiervoor nodig zijn om een vereniging te kunnen laten functioneren."

Naast het vrijwilligerswerk bij SKC Merwede/Multiplaat werkt Cindy 3 dagen per week en doet ze ook vrijwilligerswerk bij ASVZ. Ze helpt daar bij het Bolderkoor en brengt eens in de maand bewoners naar de kerkdienst op De Ark.

"Ik doe het omdat ik het kan en wil doen. Het is een fijn idee om iets voor anderen te kunnen betekenen, die daardoor bijvoorbeeld naar een kerkdienst kunnen. Vrijwilligerswerk doe je niet uit een verplichting, maar op het moment dat je vrijwilligerswerk doet zijn er wel mensen die op je rekenen. Het zijn maar een paar uurtjes per maand en tenslotte: vele handen maken licht werk. Of zoals de slogan van Merwede zegt; "met elkaar, voor elkaar"."

De vereniging kan altijd vrijwilligers gebruiken. Heb je interesse om ook vrijwilliger te worden bij SKC Merwede/Multiplaat? Neem dan contact op met de vereniging via het e-mailadres: vrijwilligers@skcmerwede.nl  .

collage Korfbalvereniging