Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is heel belangrijk in onze samenleving. Maar er kan weleens iets mis gaan tijdens uw werk als vrijwilliger of mantelzorger. We willen niet dat u met lege handen staat bij schade of een ongeval. Daarom heeft de gemeente Sliedrecht een verzekering afgesloten voor vrijwilligers en mantelzorgers.

Vrijwilligersverzekering

Goed om te weten: als vrijwilliger of mantelzorger in Sliedrecht bent u verzekerd voor schade of een ongeval. Doet u vrijwilligerswerk voor een organisatie? Dan kunt u bij schade of een ongeval tijdens het vrijwilligerswerk een beroep doen op de vrijwilligersverzekering. De verzekering is er ook voor kerkelijk werk en buurtactiviteiten. Er geldt geen minimum aantal uren. Vrijwilligers bij de politie en brandweer hebben een eigen regeling. 

Verzekeringspakketten

De vrijwilligersverzekering biedt een zeer ruime dekking. En u hoeft zich niet vooraf te registreren. Dus iedere vrijwilliger, actief in Sliedrecht of actief voor een Sliedrechtse organisatie, is verzekerd. De vrijwilligersverzekering is voor u als vrijwilliger gratis.

Schade melden

Heeft u schade opgelopen tijdens uw vrijwilligerswerk? En dekt uw eigen verzekering de schade niet? Vul dan het schadeformulier van de vrijwilligersverzekering in. Stuur het formulier naar:

Gemeente Sliedrecht
Team Samenleving
Postbus 16
3360 AA Sliedrecht

Wij sturen uw aanvraag dan naar de verzekeraar. U krijgt vervolgens rechtstreeks bericht over de afhandeling van uw aanvraag.

Voor meer informatie kunt u bellen met 14 0184.