Zorgroute 2024 was zeer geslaagd

De leerlingen van zes Sliedrechtse basisscholen hebben op woensdag 15 mei 2024 de Zorgroute bezocht. Tijdens de jaarlijkse Zorgroute nemen basisschoolleerlingen een kijkje in de keuken van Sliedrechtse zorginstellingen en zorgbedrijven.

De groepen 7 van de basisscholen PWA Valkweg, PWA Waalslaan, Henri Dunant, Oranje Nassau, De Akker en Anne de Vries deden dit jaar mee aan de Zorgroute. In groepjes brachten de leerlingen een bezoekje aan twee deelnemende Sliedrechtse organisaties. In totaal openden zeventien locaties hun deuren om de Sliedrechtse jeugd te laten zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. Het idee achter de Zorgroute is om kinderen te enthousiasmeren voor een toekomst in de zorgsector.

De leerlingen konden deze woensdagochtend onder andere meekijken met een live echoscopie, deelnemen aan een brandweeroefening en in een rolstoel rijden. Ook de burgemeester en wethouders van Sliedrecht namen deel aan de Zorgroute.

De gemeente Sliedrecht spreekt van een geslaagde editie. Het enthousiasme was groot onder zowel kinderen als begeleiders. Mede dankzij de Zorgroute zal een aantal kinderen in de toekomst in de zorgsector gaan werken.

Grote dank gaat uit naar de deelnemende organisaties ASVZ, Bibliotheek AanZet, Het Bonkelaarhuis, Brandweer Sliedrecht, Hof van Sliedrecht, De Gebitskliniek, Gemiva, Rivas, de Samenwerkende Apotheken Sliedrecht, Sjeun Optiek by Floris, de Sociale Moestuin Sliedrecht, SOJS, Zeno Zorg en Verloskundigenpraktijk Sliedrecht.

Aanmelden voor techniekroute

In november wordt de Techniekroute 2024 gehouden. Wilt u meedoen met uw bedrijf? Aanmelden kan bij via onze accountmanager via: teameconomiesliedrecht@sliedrecht.nl. Natuurlijk kunt u ook bij hem terecht met vragen. Hij denkt graag met u mee over de mogelijkheden en de invulling voor uw bedrijf.

collage zorgroute