Klimaatbestendig dorp

Lees meer over hitte, droogte en wateroverlast en Operatie Steenbreek.

Het klimaat verandert. Sliedrecht krijgt steeds vaker te maken met langdurige droogte en hitte, maar ook met hevige neerslag. Als de ondergrond verdroogt, kan de bodem dalen. En hevige regenbuien zorgen voor overbelasting van het riool.

De gemeente heeft de afgelopen jaren rioolbuizen vergroot en extra waterberging gegraven. Ook hebben we regenwater afgekoppeld van de riolering. Want door water op te vangen waar het valt en af te voeren naar bijvoorbeeld een groenstrook, voorkomen we wateroverlast elders. We zien ook dat sommige inwoners zelf de regenpijp afzagen, zodat het water de tuin in stroomt.

Operatie Steenbreek: samen Sliedrecht vergroenen en ontstenen

Daarnaast kunnen we door het vergroenen van de omgeving hitte-stress vorkomen. Een groene wijk warmt minder snel op dan een wijk met veel steen. Daarom maken we u graag enthousiast om uw eigen tuin te vergroenen en zoveel mogelijk stenen weg te halen. Dus wilt u iets doen voor een klimaatbestendige én fijne leefomgeving? Help dan mee met Operatie Steenbreek! We hebben regelmatig leuke acties om dit extra aantrekkelijk te maken.