Energiebespaarlening

Heeft u een eigen huis en wilt u energie besparen? Vroeger maakte u dan gebruik van de Duurzaamheidslening van de gemeente Sliedrecht. Vanaf nu maakt u daarvoor gebruik van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Met de Energiebespaarlening kunt u geld lenen tegen een aantrekkelijke rente. Ook zijn er speciale regelingen voor mensen die minder te besteden hebben, of zelfs voor andere leningen niet in aanmerking komen. Zo bespaart u energie én geld.

U kunt de Energiebespaarlening gebruiken voor maatregelen die energie besparen in uw huis. Zo kunt u investeren in bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of andere duurzame verbeteringen. Het doel is om uw woning energiezuiniger te maken en daarmee niet alleen uw wooncomfort te verhogen, maar ook uw energierekening te verlagen.

Voordelen van de Energiebespaarlening vergeleken met de Duurzaamheidslening en andere beschikbare leningen:

  • Goede voorwaarden: De lening heeft aantrekkelijke rentetarieven en gunstige aflossingstermijnen. Voor huishoudens met een jaarinkomen onder de € 60.000 is bij de Energiebespaarlening het rentetarief zelfs 0%.
  • Geen gedoe met extra administratie: de Duurzaamheidslening wordt aangeboden door de gemeente en behandeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De Energiebespaarlening wordt helemaal afgesloten bij het Nationaal Warmtefonds, waardoor u één aanspreekpunt heeft tijdens het hele proces.
  • Flexibiliteit in de besteding: U bepaalt zelf welke energiebesparende maatregelen u wilt nemen in uw woning. Zo kunt u de lening precies aanpassen op uw behoeften en mogelijkheden.

Hoe werkt het?

Het aanvragen van de Energiebespaarlening is makkelijk. U vult een online aanvraagformulier in op de website van het Nationaal Warmtefonds en levert de documenten in die u nodig heeft. Na goedkeuring ontvangt u een aanbod op maat. Zodra u het aanbod accepteert, wordt het geld beschikbaar gemaakt en kunt u aan de slag met het verduurzamen van uw woning.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over de Energiebespaarlening en het aanvraagproces verwijzen wij u graag naar de website van het Nationaal Warmtefonds. Heeft u specifieke vragen of wilt u advies op maat? Neem dan contact op met onze duurzaamheidsadviseurs via [contactgegevens]. Zij staan klaar om u verder te helpen en al uw vragen te beantwoorden.

Investeer in de toekomst van uw woning en maak gebruik van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Samen kunnen we werken aan een duurzamere en energiezuinige gemeente!

Let op: De informatie op deze pagina is onderhevig aan veranderingen. Raadpleeg altijd de meest recente informatie op de website van het Nationaal Warmtefonds.

De Duurzaamheidslening verdwijnt niet!

Let op: de Duurzaamheidslening van de gemeente Sliedrecht is nog wel beschikbaar voor maatregelen waarmee u de klimaatbestendigheid van uw woning verbetert, zoals bijvoorbeeld een sedum dak. Een aanvraag van een Duurzaamheidslening voor energiebesparende maatregelen kan alleen worden ingediend als de aanvrager kan bewijzen dat zij niet voor deze specifieke energiebesparende maatregelen in aanmerking komen voor een Energiebespaarlening om wat voor reden dan ook, in aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden van de Duurzaamheidslening.

Handige links