Wat kunt u zelf doen?

Ontdek wat u zelf kunt doen voor een duurzame toekomst. Handige tips en informatie over de duurzaamheidslening.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door zuinig om te gaan met grondstoffen en energie. De gemeente Sliedrecht helpt u graag bij het duurzaam (ver)bouwen van uw huis of het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Allereerst is het handig om te weten welke energielabel uw woning heeft. Alle woningen in Nederland hebben een (voorlopig) energielabel. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Woningen met een A-label zijn het meest energiezuinig. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Op www.energielabelvoorwoningen.nl leest u er meer over. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren.

Energieloket Sliedrecht

Via Energieloket Sliedrecht vindt u alle informatie over het verduurzamen van uw woning. U kunt hier een gratis HuisScan doen. Hiermee krijgt u inzicht in de maatregelen die u kunt nemen. En wat ze ongeveer kosten en hoeveel u ermee bespaart.  Ook kunt u via het Energieloket een betrouwbaar bedrijf vinden voor de uitvoering.

Zakelijk Energieloket

Bent u ondernemer en wilt u meer weten over duurzame maatregelen voor uw bedrijf? Bijvoorbeeld tips om energie te besparen, informatie over subsidies of advies over het zelf opwekken van elektriciteit? Kijk dan eens op de website van ons Zakelijk Energieloket.

Tips om energie te besparen

U kunt nog veel meer doen om energie te besparen. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of veel geld te kosten. Ook als u een huis huurt, zijn er volop mogelijkheden. Kijk voor tips eens op de website van Milieu Centraal

Duurzaamheidslening

Heeft u een eigen huis en wilt u energie besparen? De gemeente Sliedrecht helpt u daarbij. Met de Duurzaamheidslening kunt u geld lenen tegen een aantrekkelijke rente. Zo bespaart u energie én geld. Lees meer over de duurzaamheidslening en hoe u deze aanvraagt. De duurzaamheidslening is niet alleen voor energiebesparende maatregelen, maar ook voor zonnepanelen (opwek).