Wat kunt u zelf doen?

Ontdek wat u zelf kunt doen voor een duurzame toekomst. Handige tips en informatie over de duurzaamheidslening.

Ook u kunt een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door zuinig om te gaan met grondstoffen en energie. De gemeente Sliedrecht helpt u graag bij het duurzaam (ver)bouwen van uw huis of het nemen van energiebesparingsmaatregelen.

Allereerst is het handig om te weten welke energielabel uw woning heeft. Alle woningen in Nederland hebben een (voorlopig) energielabel. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Woningen met een A-label zijn het meest energiezuinig. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Op www.energielabelvoorwoningen.nl leest u er meer over. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren.

Energieloket Sliedrecht

Via Energieloket Sliedrecht vindt u alle informatie over het verduurzamen van uw woning. U kunt hier een gratis HuisScan doen. Hiermee krijgt u inzicht in de maatregelen die u kunt nemen. En wat ze ongeveer kosten en hoeveel u ermee bespaart.  Ook kunt u via het Energieloket een betrouwbaar bedrijf vinden voor de uitvoering.

Tips om energie te besparen

U kunt nog veel meer doen om energie te besparen. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of veel geld te kosten. Ook als u een huis huurt, zijn er volop mogelijkheden. Kijk voor tips eens op de website van Milieu Centraal

Leningen

Het Nationaal Warmtefonds biedt de Energiebespaarlening aan voor energiebesparende maatregelen en zonnepanelen. Eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen op jaarbasis van minder dan € 45.014 betalen 0% rente. Ook bewoners met beperkte leenruimte, 75+'ers, en VvE's komen in aanmerking voor een Energiebespaarlening.

De gemeente Sliedrecht biedt daarnaast eigenaar-bewoners een Energiebespaarlening aan. Deze lening kan worden gebruikt om een scala aan verduurzamingsmaatregelen te bekostigen, zoals isolatie, zonnepanelen, een groen dak of een warmtepomp.