Uw huis verduurzamen?

Dat kan met Smart Twin

Vraagt u zich af hoe u uw huis beter kunt verduurzamen? Enkele buurten in Sliedrecht-Centrum zijn dit jaar geselecteerd om mee te doen aan een pilot van Smart Twin. Het gaat om woningen in de straten: De Wiel, Krommestoep, Adama van Scheltemastraat, Douwes Dekkerstraat, P.A. de Genestetstraat, Rembrandtlaan, Isaac de Costastraat, Joost van den Vondelstraat, Nicolaas Beetsstraat, Willem Kloosweg, Jacob Catsstraat, Jan Steenstraat, Rubensstraat en Vermeerstraat. De bewoners van woningen die zijn gedigitaliseerd hebben op 16 februari 2023 een brief ontvangen met een unieke inlogcode. Huurwoningen zijn uitgesloten van deelname aan de pilot.  

Met de inlogcode kunnen bewoners van de deelnemende straten het speciale computerprogramma Smart Twin downloaden en zien welke verduurzamingsstappen het beste bij hun huis passen. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Per maatregel is in het programma te vinden wat de kosten zijn, hoeveel subsidie ervoor beschikbaar is, en wat het betekent voor de maandlasten, energieverbruik en energielabel.

Aan de slag met Smart Twin?

Ook als uw straat geen deel uitmaakt van de pilot kunt u gebruik maken van Smart Twin. Ga naar www.verbeterjehuis.nl en maak zelf een digitale kopie van uw woning. Heeft u een vraag over Smart Twin? Of een andere vraag over duurzaamheid? Bel dan naar 0184-495956 of stuur een e-mail naar duurzaamheid@sliedrecht.nl.

Smarttwin