Werk aan de weg

De gemeente Sliedrecht is het hele jaar door bezig met onderhoud aan wegen en groen. Soms zijn hiervoor tijdelijke wegomleidingen nodig. U vindt hier een overzicht van het 'werk aan de weg'.

Buiten bezig in Sliedrecht

Buitenbezig week 37

Wegomleidingen

 1. Wekelijkse afsluiting Burg. Winklerplein vanaf woensdag 6 mei 2020
  Voor de weekmarkt is er iedere week een afsluiting van de westelijke verbindingsweg.

 2. Zuidbaan Thorbeckelaan tussen de rotonde Stationsweg en de rotonde Simon Stevinstraat/De Savornin Lohmanlaan afgesloten voor al het verkeer van donderdag 1 september t/m vrijdag 23 december.
  In verband met aanleg warmtenet.

 3. Vogelbuurt-zuid diverse straten afgesloten van maandag 22 augustus t/m vrijdag 28 oktober.
  In verband met vervanging riolering. Betreft de straten, oostelijk deel Zwaluwstraat, noordelijk deel Merelstraat en oostelijk deel Putterstraat.

 4. Verkeershinder Deltalaan t.h.v. Prickwaert en Werensteijn verkeer kan om en om passeren d.m.v. verkeerslichten van vrijdag 19 augustus t/m vrijdag 16 december.
  In verband met aanleg warmtenet.

 5. Thorbeckelaan t.h.v. Hoepel en IJsbaan, werkzaamheden/renovatie aan beide bushaltes Stormrand maandag 29 augustus t/m vrijdag 30 september.
  Bushaltes worden tijdelijk verplaatst naar de halte's Nachtegaallaan. Fietsers worden omgeleid via de IJsbaan en IJsvogel.

Bekijk hier de laatste wegomleidingen en afzettingen.

 

Aanleg warmtenet

Begin 2018 is in Sliedrecht een begin gemaakt aan het realiseren van een volledig energieneutrale gemeente. Samen met bewoners, HVC, Tablis Wonen, Stedin en het Regionaal Energieloket werkt de gemeente aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Lees meer op de projectwebsite aanleg warmtenet HVC.

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Sliedrecht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? Stuur een e-mail naar warmtenet.midden@hvcgroep.nl.

 

N3/A15/A16: aanpak Drechtsteden

Er staan regelmatig files in en rond de Drechtsteden. Om het verkeer beter te laten doorstromen, pakt Rijkswaterstaat samen met provincie en gemeenten het wegennet in dit gebied aan. Hiermee vergroten we de doorstroming en bereikbaarheid van de regio. Naast de N3 worden ook de aansluitende snelwegen A15 en A16 aangepakt. Meer informatie en laatste updates vindt u op N3 werkzaamheden.

 

Overige werkzaamheden, op diverse plaatsen: 

 • bomen controleren op veiligheid en gezondheid
 • vegen met veegwagen 
 • zwerfvuil verwijderen en bomen snoeien
 • onkruidbestrijding
 • maai werkzaamheden