Herinrichting Elzenhof (vanaf huisnummers 141 t/m 213)

De Elzenhof (vanaf huisnummers 141 t/m 213 - deelgebied 12) krijgt een opknapbeurt. De gemeente gaat onder andere de openbare ruimte ophogen, de riolering, de bestrating en het groen vervangen.

De openbare ruimte van de Elzenhof vanaf huisnummers 141 t/m 213 is aan zetting onderhevig. Hiermee bedoelen we dat het niveau van de bestrating en het groen inmiddels tot ver onder de bouwpeilen van de woningen is gezakt. Ook is het bestaande gemengd riool in de Elzenhof aan vervanging toe. Dat geldt ook voor de verhardingen van de rijbaan en de trottoirs. Tot slot voldoet de huidige inrichting van de Elzenhof niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom gaan we de openbare ruimte in de Elzenhof met nieuwe materialen en aanplant van groen herinrichten. Na de herinrichting voldoet de Elzenhof weer aan de eisen en wensen die worden gesteld aan het openbaar gebied. 

Ontwerp

In februari 2023 hebben we tijdens een inloopavond het definitieve ontwerp aan de bewoners en belangstellenden gepresenteerd. Veel van de bewoners hebben het ontwerp kunnen bekijken en hebben feedback gegeven. Maandag 22 januari was de informatiebijeenkomst in het Nationaal Baggermuseum. Tijdens deze avond stelde de aannemer en de omgevingsmanager zich voor. Daarnaast konden bewoners en belangstellenden vragen stellen.

Werkzaamheden

In februari 2024 zijn de werkzaamheden gestart voor de vernieuwing van Elzenhof. Het bestaande gemengde riool wordt vervangen en de rijbaan en trottoirs worden opnieuw verhard. Tegelijkertijd wordt de openbare ruimte opgehoogd. De werkzaamheden worden efficiënt uitgevoerd in een georganiseerde volgorde. Daarnaast wordt er groen aangeplant om de natuurlijke uitstraling te verbeteren en de leefbaarheid te bevorderen. Met deze vernieuwing wordt Elzenhof een aantrekkelijke, functionele en duurzame leefomgeving.

Het definitieve ontwerp treft u ook hieronder aan. 

DO Herinrichting Elzenhof (deelgebied)

Planning

Het definitieve ontwerp is gereed en we bereiden ons voor op de selectie van de juiste aannemer voor deze mooie klus. Als de aanbestedingsprocedure verloopt volgens planning gaan we in februari 2024 de eerste schop in de grond zetten.

  • Voorbereiding: Q1 t/m Q4 2021
  • Onderzoek en uitwerking Q1 t/m Q3 2022
  • Start uitvoering werkzaamheden: februari 2024
  • Gereed: eind september 2024

Werkzaamheden

  • Vervangen van het bestaand gemengd riool, verhardingen van de rijbaan en de trottoirs
  • Ophogen openbare ruimte
  • Aanplant van groen

Betrokken partijen

Blijf op de hoogte 

QR-code BouwAppVoor actuele informatie over het project adviseren wij u gebruik te maken van de BouwApp. De BouwApp is te downloaden in de Apple- en/of Google Play store. U kunt in de app zoeken op het project ‘Elzenhof'. Of scan de QR-code op deze pagina. Via De BouwApp blijft u ook gedurende het project up-to-date en bent u direct in contact met de omgevingsmanager.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met omgevingsmanager Dorinda Timmers. Zij is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen en/of opmerkingen. De snelste en makkelijkste manier om haar contact op te nemen is via De BouwApp. Telefonisch is zij bereikbaar via telefoon 085-0043128.

Heeft u vragen aan de gemeente of over andere projecten? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.


Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.