Herinrichting Professorenbuurt

Onderhoud in Professorenbuurt. Het riool, de verharding en het groen zijn toe aan vervanging. We kiezen zoveel mogelijk voor een duurzame inrichting.

Het riool, de verharding en het groen in de Professorenbuurt zijn toe aan vervanging. De gemeente pakt de werkzaamheden tegelijk aan en knapt meteen de wijk op. We passen dan ook de fundering van de rijbaan aan. Zodat deze weer langer mee kan. Bij de aanleg is er aandacht voor duurzaamheid. Zo maken we een gescheiden rioolstelsel. Dit voert het schone regenwater afzonderlijk van het vuile water af naar open water. De vervuiling van het oppervlaktewater neemt hierdoor af. En de waterzuiveringen worden minder zwaar belast.

Werkzaamheden

  • Aanleg gescheiden rioolstelsel
  • Vervanging verhardering en groen

Planning

Vanwege de aanleg van het warmtenet in de gemeente Sliedrecht is de herinrichting Professorenbuurt in planning doorgeschoven. Er wordt op dit moment onderzocht of het warmtenet ook in de Professorenbuurt wordt aangelegd. De planning voor de herinrichting Professorenbuurt is nu als volgt: Najaar 2021 wordt het ontwerp herinrichting Professorenbuurt verder uitgewerkt. We doen dit in overleg met de bewoners. Start uitvoering werkzaamheden herinrichting is op zijn vroegst aan het eind van het jaar 2021. Dit is afhankelijk van de eventuele aanleg van het warmtenet. Bewoners worden hierover nader geïnformeerd.

Periode

2021-2022.

Locatie

Kaartje Professorenbuurt

Betrokken partijen 

Ingenieursbureau Maas en Nienhuis

 

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.