Parkeren in Sliedrecht

In Sliedrecht kunt u overal gratis parkeren. Er zijn wel een paar blauwe zones. Hier mag u met een parkeerschijf voor een bepaalde tijd parkeren. Voor grote voertuigen gelden andere regels.

In Sliedrecht vinden we het belangrijk dat er voldoende parkeerplaatsen zijn. Zodat woningen, winkels en kantoren goed bereikbaar zijn. Bij nieuwbouw of verbouw van bijvoorbeeld woningen, bedrijven en sportvoorzieningen stellen we daarom duidelijke parkeernormen. Zo willen we parkeeroverlast in de buurt voorkomen. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar zaken als ruimtelijke kwaliteit, verkeersveiligheid en gebruikersvriendelijkheid.

Parkeren grote voertuigen

Grote voertuigen, zoals opleggers en vrachtauto's, mag u tussen 18.00 en 8.00 uur niet parkeren in Sliedrecht. Het gaat om voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter.

Regels parkeren grote voertuigen

We maken onderscheid in voertuigen lichter dan 3,5 ton (bijvoorbeeld grote bestelbussen) en zwaarder dan 3,5 ton (bijvoorbeeld vrachtwagens). Een lichter voertuig mag u op een aantal plekken in Sliedrecht parkeren. Zie hiervoor het kaartje.

Locaties parkeren grote voertuigen

Voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton kunnen alleen chauffeurs die in Sliedrecht wonen een ontheffing aanvragen. Hiermee kunt u uw vrachtauto parkeren in een aantal straten op de bedrijventerreinen Nijverwaard en Kerkerak. Vul het aanvraagformulier parkeerontheffing vrachtauto [link naar pdf] in en mail het naar gemeente@sliedrecht.nl. Zet in het onderwerp: parkeerontheffing vrachtauto.