Rioolheffing

Woont u in Sliedrecht of heeft u hier een bedrijf? Dan betaalt u voor het verwerken van hemel- en grondwater en het onderhoud van het riool. Ook als uw pand niet direct op het riool is aangesloten. Dit heet rioolheffing. U ontvangt meestal eind februari een aanslag via de post of via mijn.overheid.nl. U kunt uw aanslag ook online bekijken in de Digitale Belastingbalie.

DigiD-logoof eHerkenning-logoAanslag bekijken   u heeft DigiD of eHerkenning nodig

Vragen? Bel 14 0184 (maandag tot en met vrijdag: 08.30 - 17.00 uur)

Kosten

Als u een woning of ander pand huurt, betaalt u minder dan als u eigenaar bent. Huurders betalen het gebruikersdeel. Eigenaren het eigendomsdeel. Bent u zowel eigenaar als gebruiker van het pand, dan betaalt u beide.

Tarieven rioolheffing 2024

  • eigendomsdeel woning: € 202,07
  • eigendomsdeel niet-woning: € 202,07
  • gebruikersdeel woning: € 102,96
  • gebruikersdeel niet-woning: afhankelijk van hoeveel water u gebruikt. Bij een waterverbruik tot 250 m³: € 102,96. Voor iedere volgende 50 m³ (of een deel ervan): € 51,48 extra
Als u verhuist

Gedurende het jaar kan uw situatie veranderen. Bijvoorbeeld door een verhuizing. Als u in de loop van het jaar verhuist, krijgt u een nieuwe aanslag op uw nieuwe adres. Ieder jaar wordt op 1 januari beoordeeld hoeveel personen er op uw adres wonen. Op basis daarvan ontvangt u uw aanslag gemeentelijke belastingen.

Huurders

Verhuist u naar een andere gemeente, dan betaalt u rioolheffing aan de gemeente Sliedrecht tot en met de maand waarin u verhuist. U krijgt het teveel betaalde geld terug.

Eigenaren

Als u op 1 januari van het belastingjaar eigenaar bent van een woning of (bedrijfs)pand, dan betaalt u rioolheffing voor dat hele jaar. Ook als u uw pand heeft verkocht. De situatie per 1 januari geldt dus voor het hele jaar. U kunt de rioolheffing (deels) verrekenen met de koper. Deze verrekening moet plaatsvinden bij de notaris tijdens de eigendomsoverdracht. Dit regelt u zelf.

Betalen, kwijtschelding, bezwaar