Vrije tijd

In uw vrije tijd kunt u in Sliedrecht volop genieten van cultuur, sporten en recreëren.

 • Cultuur

  Voor ontspanning, vertier en het ontwikkelen van talent, kunt u in Sliedrecht bij verschillende instellingen terecht. Sliedrecht heeft een rijk cultuuraanbod: van beeldende kunst tot podiumkunst, muziek, media en letteren, historische monumenten en musea.

 • Recreatie

  Sliedrecht heeft veel te bieden op het gebied van recreatie. Sliedrecht ligt aan de Beneden-Merwede, tussen waard en water en een groene omgeving.

 • Spelen, sporten en ontmoeten

  Op dinsdag 10 mei 2016 heeft de gemeenteraad het uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte in Sliedrecht vastgesteld. Maar wat betekent dit nu? Samengevat willen we zorgen dat ieder kind op een veilige en aangename manier in de eigen buurt kan spelen. Hiermee wordt gestimuleerd dat kinderen, ouders en ouderen elkaar in de wijk kunnen ontmoeten.

 • Sport en Bewegen

  De gemeente Sliedrecht wil zoveel mogelijk inwoners -vanaf jeugdige leeftijd- op een verantwoorde en veilige manier kunnen laten deelnemen aan sporten en bewegen. De gemeente zoekt dan ook nadrukkelijk naar afstemming van activiteiten tussen onderwijs, jongerenwerk en het verenigingsleven.