Recreatie

Sliedrecht heeft veel te bieden op het gebied van recreatie. Sliedrecht ligt aan de Beneden-Merwede, tussen waard en water en een groene omgeving.

Aan de kant van de Merwelanden en de Nationale Biesbosch vind u prachtige flora en fauna. Aan de kant van de Alblasserwaard kunt u genieten van een mooi polderlandschap met uitgestrekte weilanden, fraaie natuur en karakteristieke boerderijen en dorpen.

Hoewel Sliedrecht redelijk dicht is bebouwd, is er gelukkig ook binnen de gemeente nog plaats voor groen. Het Dr. W. Dreespark en Burgemeester Feitsmapark zijn daar voorbeelden van.

Rivier de Beneden-Merwede

Meer informatie recreatie in Sliedrecht en omgeving

Voor meer informatie over de recreatiemogelijkheden in Sliedrecht of de Drechtsteden, kijk ook eens op de websites van:

Wandelroutes in Sliedrecht en de Drechtsteden

De Drechtsteden hebben veel prachtige natuur, bijzondere monumenten en bijzonder industrieel erfgoed. En natuurlijk het water dat dat alles verbindt. Om iedereen optimaal te kunnen laten genieten van het vele moois in de Alblasserwaard, op het Eiland van Dordrecht en in de Biesbosch, is er een Wandelnetwerk Drechtsteden.

Op de website van het Wandelnetwerk Drechtsteden kunt u een wandelroute uitstippelen en printen. Het is mogelijk om vanaf elk gewenst punt in de Drechtsteden een wandeling te starten. En u kunt de route zo lang maken als u zelf wilt. Op de website vindt u wandelroutes voor zowel recreanten als lange-afstandswandelaars. Ook kunt u gebruik maken van de Waterbus en het wandelen combineren met varen.

Waterbus