Opvang Oekraïners

Na de eerste hectische weken om te zorgen dat alle mensen die gevlucht zijn een fijne slaap- en leefplek hebben zijn we samen met veel inwoners druk bezig om er ook voor te zorgen dat er activiteiten zijn. Door overdag een programma te hebben kunnen de kinderen en hun ouders aan iets anders denken dan wat zij meegemaakt hebben en wat zij achter gelaten hebben.

Ondernemers blijven de gevluchte Oekraïners steunen. Bolder bikes schonk aan de opvang fietsen zodat kinderen naar school kunnen en de ouders wat makkelijker Sliedrecht kunnen verkennen.

Voor de ouders is er taalonderwijs op de opvanglocatie, de jongste kinderen gaan al bijna twee weken naar school. Zij spelen volop met de andere kinderen van de school. Samen met organisaties in de regio werken we hard aan onderwijs voor de middelbare scholieren.

Naast school worden er al veel activiteiten georganiseerd:

  • SOJS organiseert sport en spel activiteiten voor kinderen.
  • We organiseren groepsactiviteiten zoals een schilderworkshop.
  • De bibliotheek biedt activiteiten aan. Er staat een piano in de bibliotheek waar een mevrouw uit de opvang die concertpianiste is, piano kan spelen.
  • Bijwonen van kerkdiensten met tolken.

Via het emailadres oekraine@bonkelaarhuis.nl komen ontzettend veel aanmeldingen binnen, heel fijn. Dank voor alle aanmeldingen en het aanbod van verenigingen, clubs en gemeenschappen. De hoeveelheid aan aanmeldingen is groot. Dit betekent dat niet alle berichten direct opgepakt kunnen worden. Al het aanbod wordt op dit moment afgehandeld op basis van prioriteit en vervolgens op behoefte van de mensen die gevlucht zijn.

Heeft u nog ideeën voor activiteiten in de weekends of de mei vakantie? Wij horen het graag!

Inwoners van Sliedrecht hebben veel spullen voor de opvang gedoneerd. Daar zijn wij heel blij mee. Op dit moment is er geen behoefte meer aan spullen. Als er specifieke spullen nodig zijn dan laten we dat weten.

01-Bolderbikes bij artikel vluchtelingen