Opvang gevluchte Oekraïners

De mensen die Oekraïne ontvlucht zijn hebben in Sliedrecht een zeer warm welkom gehad. Mensen worden opgevangen bij gezinnen en op de centrale opvang aan het Stationspark. Ook nu zien we weer dat de saamhorigheid in Sliedrecht groot is om klaar te staan voor de mensen om ons heen.

In de opvanglocatie aan het Stationspark komen steeds meer mensen aan. Het is fijn dat ze daar tot rust kunnen komen. Na de hectiek van de opstart komt er gelukkig steeds meer regelmaat voor de mensen die daar verblijven. Zo starten de taallessen deze week en is er een mogelijkheid om pianolessen te krijgen. Ook zijn er fietsen geschonken. In de gemeente kom je waarschijnlijk steeds meer mensen tegen vanuit de opvanglocatie. 

We zien dat Sliedrechters graag iets willen doen. Dat is ontzettend fijn. Het Bonkelaarhuis stemt af wat nodig is en wat u kunt doen. Stuurt u een mailtje naar oekraine@bonkelaarhuis.nl met daarin uw aanbod, hoeveel tijd u heeft en of u dit vaker kunt doen?

Wilt uw weten wat u nog meer kunt doen voor de mensen die gevlucht zijn? Kijk op de website van refugeehelp.com. Dit is een site waar vraag en aanbod voor heel Nederland samenkomen