Nieuwe wijkagent van Sliedrecht-Oost stelt zichzelf voor

Toen hij 3 jaar oud was, wist hij al dat hij later bij de politie wilde gaan werken. En zo geschiedde. Jasper Beljaars (27) is sinds begin april de wijkagent van Sliedrecht-Oost en stelt zichzelf graag even voor. "Ik ben lief waar het kan en streng waar het moet. Het liefst zoek ik de verbinding op."

In zijn eerste weken als wijkagent van Sliedrecht-Oost heeft Jasper vooral veel handjes geschud. De ervaren wijkagent Hans van Schaik leert hem de fijne kneepjes van het vak. "Als wijkagent moet je overal van afweten. Je moet weten waar de problemen zitten, zodat je adequaat kunt handelen. Denk aan langdurige burenconflicten, relationele problemen of mensen die worden lastiggevallen door een ex-partner."

Hoewel het kraakhelder was dat Jasper later bij de politie wilde werken, rondde hij met succes een universitaire studie Criminologie af. "Maar daar miste ik de vertaalslag naar de buitenwereld. In mijn werk bij de politie zijn theorie en praktijk meer met elkaar verweven."

Hij bekleedde al verschillende rollen bij de politie en kiest nu bewust voor een nieuwe uitdaging als wijkagent. "Je bent buiten bezig, je kunt iets betekenen voor de maatschappij en af en toe wordt het ook écht spannend. Het leuke van wijkagent zijn, is dat je niet alleen maar pleisters plakt in de noodhulp, maar ook langeretermijnproblematiek oppakt."

Dol op pindakaas
Met een persoonlijk record van 11,54 seconden op de 100 meter sprint, is het niet aan te raden om Jasper te voet uit te dagen. Verder speelt hij piano en gitaar én hecht hij grote waarde aan zijn nachtrust. "Maar je mag mij wakker maken voor een lekkere bruine boterham met pindakaas. Er gaat bij mij geen ontbijt of lunch voorbij zonder. Als mensen mij zouden willen bedanken, dan maken ze mij echt blij met een pot pindakaas", zegt hij lachend.

Jasper is een wijkagent die altijd probeert om het gesprek met mensen aan te gaan. "Ik ga op zoek naar de verbinding. Het laatste wat ik wil is dingen groter maken dan ze zijn. Je zult mij er niet op betrappen dat ik alles precies volgens het boekje doe als de oplossing een stuk makkelijker is zonder boekje."

De avonturen van Jasper en de andere wijkagenten van Sliedrecht zijn te volgen via Instagram: https://www.instagram.com/wijkagentensliedrecht/

Wijkagent Jasper Beljaars