Mei

 • Eervolle herdenking bij monument voor de Merwedegijzelaars

  17 mei 2024

  Leerlingen van de Oranje-Nassauschool hebben op donderdag 16 mei het monument voor de Merwedegijzelaars in Sliedrecht voor het komende jaar geadopteerd. Bij het herdenkingsmonument werden de slachtoffers van de razzia van 1944 herdacht. Mede dankzij deze herdenking en overdracht worden de verhalen over de Merwedegijzelaars doorverteld.

 • Bewonersavonden Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht

  16 mei 2024

  Op 27, 29 en 30 mei vinden in het Griendencollege de tweede bewonersavonden plaats voor het plan Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht. De bewonersavonden staan in het teken van het gesprek over een eerste (stedenbouwkundige) opzet.

 • Uitnodiging herdenking Merwedegijzelaars op 16 mei

  08 mei 2024

  Sliedrecht herdenkt op 16 mei bij het monument voor de Merwedegijzelaars de slachtoffers van de razzia van 1944. Ook wordt het monument aan de Adriaan Volkersingel in Sliedrecht die ochtend overgedragen aan de Oranje Nassauschool. U bent van harte welkom bij deze herdenking en overdracht.

 • Gemeente vervangt drie bruggen aan de Krommestoep en P.A. de Genestetstraat

  08 mei 2024

  De gemeente Sliedrecht vervangt vanaf maandag 13 mei drie bruggen in het dorp. Het gaat om de bruggen aan de Krommestoep 24, de Krommestoep 25 en de P.A. de Genestetstraat 32.

 • Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2024

  08 mei 2024

  Zaterdag 4 mei stonden we in Nederland, maar ook in Sliedrecht samen 2 minuten stil. Na een indrukwekkende stille tocht sprak burgemeester Jan de Vries tijdens de toespraak over Samen stilstaan en opstaan.

 • Samen stilstaan en opstaan

  07 mei 2024

  De Dodenherdenking in Sliedrecht begon op zaterdagavond 4 mei 2024 traditioneel met een Stille Tocht van het Raadhuis naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg. Na de twee minuten stilte werden er twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Daarna nodigde burgemeester Jan de Vries de aanwezigen in zijn toespraak uit om vaker stil te staan. "Het is belangrijk om niet alleen vanavond, maar ook regelmatig stil te staan bij de verschrikkingen van oorlogen en daarmee bij de waarde van onze vrijheid."

 • Bijeenkomst Ondermijning en cybercriminaliteit

  02 mei 2024

  De gemeente Sliedrecht organiseert op 13 mei 2024 in samenwerking met de gemeente Hardinxveld-Giessendam, de Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam, Ondernemend Hardinxveld en de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) een bijeenkomst over ondermijning en cybercriminaliteit voor de leden van deze ondernemersverenigingen. Op 19 juni 2024 volgt een bijeenkomst waaraan ook andere gemeenten in de regio Drechtsteden deelnemen.

 • Wie verdient een lintje?

  01 mei 2024

  Veel mensen zetten zich al jarenlang belangeloos in voor onze Sliedrechtse gemeenschap. Die mensen verdienen sowieso respect en waardering. Soms wordt voor hen ook een lintje aangevraagd. Zo heeft burgemeester Jan de Vries voorafgaand aan Koningsdag vier Sliedrechtse inwoners verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Een heugelijk en onvergetelijk moment, waarbij zij in het zonnetje werden gezet. Dat gunnen wij meer inwoners van Sliedrecht.