Vrijwilligers Preventieteam in het nieuw gestoken

Het Preventieteam van de gemeente Sliedrecht is op woensdag 15 mei 2024 in het nieuw gestoken. De vrijwilligers kunnen er met de nieuwe shirts en jassen de komende jaren weer tegenaan.

De komst van de nieuwe outfits werd woensdagochtend gevierd met koffie en gebak op de werkkamer van burgemeester Jan de Vries, verantwoordelijk voor de Openbare Orde en Veiligheid in Sliedrecht. De Vries sprak daarbij zijn waardering uit voor het belangrijke vrijwilligerswerk dat het Preventieteam doet voor de Sliedrechtse samenleving. Ook bedankte hij de vrijwilligers voor hun bijdrage aan een veiliger Sliedrecht.

Op de vorige outfit stond groot de naam Zakkenrollers Preventieteam. Op de nieuwe kleding staat alleen nog het woord Preventieteam. Deze keuze is bewust gemaakt omdat het team tegenwoordig meer doet dan het attenderen op zakkenrollers.

Wat doet het Preventieteam?

Het Preventieteam van de gemeente Sliedrecht bestaat al twaalf jaar. De vrijwilligers begonnen met het bewust maken van inwoners op het gevaar van zakkenrollers. Inmiddels doet het team veel meer. Zo springen de vrijwilligers op de weekmarkt even achter een kraampje als een marktkoopman zijn marktkraam op het Burgemeester Winklerplein tijdelijk moet verlaten. Ze zijn aanspreekbaar op straat. Ook kunnen inwoners met vragen bij de vrijwilligers terecht. De vrijwilligers houden contact met de wijkagent.

Het Preventieteam levert service waar dat nodig is en geeft ook ongevraagd advies. Als iemand bijvoorbeeld met een open tas over de Kerkbuurt loopt, dan spreken ze de inwoner daarop aan. Daarmee zorgt het Preventieteam ervoor dat inwoners alert blijven en goed op hun eigendommen letten. De vrijwilligers gaan op dezelfde voet door, maar wel in een nieuw jasje.

Foto Preventieteam Zakkenrollers

Preventieteam Zakkenrollers 2