Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Laadpalen

  11 augustus 2022

  De gemeente Sliedrecht wil het gebruik van elektrische en hybride auto’s stimuleren. Dat doen ze door laadpalen te laten plaatsen in de openbare ruimte. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met PARKnCHARGE.

 • Vanaf 2023 energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen

  11 augustus 2022

  Heeft u een kantoorgebouw met energielabel D of lager? Dan mag u vanaf 1 januari 2023 uw kantoor niet meer gebruiken. Belangrijk om nu in actie te komen.

 • Archeologische vondsten

  11 augustus 2022

  Vorig jaar zomer vonden drie jongens in Baanhoek-West bijzondere vondsten van scherven. De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek heeft vervolgens onderzoek gedaan en daaruit bleek dat de scherven uit de periode van het jaar 0 tot ongeveer 300 na Christus zijn.

 • Verduurzamen? Het Regionaal Energieloket helpt u graag!

  11 augustus 2022

  Alle woningen in Nederland gaan de komende 30 jaar stap voor stap van het aardgas af. Zo ook in Sliedrecht. Heeft u een koopwoning en wilt u uw huis verduurzamen, maar weet u niet goed hoe? Tot eind augustus kunt u samen met een adviseur van het Regionaal Energieloket de mogelijkheden bespreken.

 • Werkzaamheden Craijensteijn bijna gereed

  11 augustus 2022

  Vorige week, maandag 1 augustus, is KWS Infra gestart met de laatste fase aan de Craijensteijn. In deze fase wordt het asfalt van de rijbaan van de Craijensteijn vervangen. Onder behoud is vanaf zaterdag 20 augustus de Craijensteijn weer volledig open.

 • Vlaggenparade in het teken van het zomerevenement KNOTS

  04 augustus 2022

  Van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus wordt weer het jaarlijks zomerevenement KNOTS georganiseerd door SOJS (Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht). Afgelopen vrijdag werden de vlaggen voor de KNOTS week door wethouder Cees Paas en Marloes Vriens (SOJS) opgehangen.

 • Proef groene sedumdaken R-netbushokjes Zuid-Holland

  04 augustus 2022

  De provincie Zuid- Holland Zuid is vorige week in de gemeente Sliedrecht gestart met een proef van groene sedumdaken op de R-net bushokjes. In Sliedrecht is de halte Willem Dreespark van een groen dak voorzien, de halte Grienden volgt in september. De proef draait ook in de gemeenten Molenlanden en Papendrecht.

 • Bouw beheerdersonderkomen begraafplaats op schema

  04 augustus 2022

  In mei jl. is aannemer Lagendijk & Stout B.V. in opdracht van de gemeente Sliedrecht gestart met de bouw van het nieuwe beheerdersonderkomen van de begraafplaats. De bouwwerkzaamheden liggen op schema en na de zomer zal het hoogste punt worden bereikt. Tijdens de zomervakantie ligt de bouw een aantal weken stil.

 • Schade aan gemeentelijke eigendommen

  03 augustus 2022

  Afgelopen weken zijn er ook in Sliedrecht protestacties geweest tegen het stikstofbeleid van de regering. De gemeente Sliedrecht heeft de boeren in onze gemeente uitgenodigd voor een gesprek. Daaraan hadden zij geen behoefte maar zij gaven wel aan het prettig te vinden dat de gemeente het contact onderhoudt.

 • De Groene Huiskamer

  28 juli 2022

  De Groene Huiskamer bij de Sociale Moestuin Sliedrecht (Lijsterweg 70) is een ontmoetingsplek waar iedereen erbij hoort, waar iedereen mee doet en waar iedereen nodig is. Een huiskamer en een tuin waar mensen elkaar ontmoeten. Waar vooroordelen wegvallen. Waar u informatie, advies en antwoorden kunt halen, maar waar u vooral ook ontdekt wat u kan inbrengen.