Kansrijk Sliedrecht

Zonder diploma kan het lastig zijn om een baan te vinden. Met Kansrijk Sliedrecht kunnen inwoners van Sliedrecht gratis een mbo niveau 1-opleiding volgen. Hiermee vergroot je je kans op de arbeidsmarkt.

Bij een mbo-opleiding op niveau 1 leer je basisvaardigheden voor de arbeidsmarkt. Je gaat 1 dag per week naar school. Daarnaast loop je minimaal 16 uur per week stage. Het Da Vinci College verzorgt het onderwijs voor Kansrijk Sliedrecht op het Griendencollege. De gemeente Sliedrecht betaalt het collegegeld en lesmateriaal.

Succesvol

Kansrijk Sliedrecht is gestart in leerjaar 2018–2019 met 3 Sliedrechters. In 2019-2020 kreeg het initiatief een vervolg en deden maar liefst 15 Sliedrechters mee. Een groot deel van de deelnemers stroomt door naar een beroepsopleiding. Om Kansrijk Sliedrecht aan te kunnen bieden, moeten er voldoende deelnemers zijn. De maximale groepsgrote bedraagt 15 leerlingen.

Voorwaarden

Woon je in Sliedrecht, ben je 18 jaar of ouder en heb je geen diploma? Dan kun je je aanmelden voor Kansrijk Sliedrecht. Je moet zelf een stageplaats of werkplek regelen voor minimaal 16 uur per week. Je krijgt tijdens je stage begeleiding van een praktijkopleider van het Da Vinci College.
 

Meer weten?

Neem contact op met Jeroen Loeve van de gemeente Sliedrecht: j.loeve@sliedrecht.nl of 0184-495913.