Oud & nieuw: Hou het veilig en gezellig!

Hoe vier jij de jaarwisseling? Ga je eropuit naar familie of vrienden? Of blijf je misschien liever thuis? Het nieuwe jaar is in zicht. De gemeente Sliedrecht en de hulpdiensten doen er alles aan om oud & nieuw goed te laten verlopen. Samen houden we het gezellig en veilig!

Overlast voorkomen

Als inwoner kunt u helpen om overlast te voorkomen. Praat met uw kinderen over vuurwerk en meld de politie als er ergens iets aan de hand is. Ook als u bijvoorbeeld iemand kent die zwaar (illegaal) vuurwerk heeft of verkoopt. We kunnen allemaal iets doen in de strijd tegen illegaal vuurwerk. Gebruik je ogen en oren voor een veilig Sliedrecht. Weet waar je op moet letten, spreek elkaar aan en meld als iets niet pluis is.

Afsluiting afvalbakken en ondergrondse containers

Om vernielingen en brandstichting te voorkomen zullen ook dit jaar de afvalbakken en ondergrondse containers worden afgesloten. Vanaf donderdag 22 december wordt er begonnen met het afsluiten van de afvalbakken (met uitzondering van het winkelgebied). U kunt uw afval en de hondenpoepzakjes dan nog wel kwijt in de ondergrondse containers. Op vrijdag 30 december worden de afvalbakken bij de supermarkten en in het winkelgebied afgesloten. De ondergrondse containers worden op zaterdag 31 december, oudejaarsdag, afgesloten. Na de jaarwisseling, zondag 1 januari worden de ondergrondse containers weer snel gebruiksklaar gemaakt. De afvalbakken worden vanaf maandag 2 januari weer open gemaakt. U kunt brand voorkomen door geen afval naast de afgesloten containers te plaatsen.

Gewijzigde openingstijden milieustraat

Er zijn geen aangepaste openingstijden rondom de jaarwisseling. Op zaterdag 31 december (oudejaarsdag) is de milieustraat zoals gebruikelijk vanaf 13.00 uur gesloten.

Handige telefoonnummers

•    112: voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, maar ook bij een 'heterdaad'.
•    0900-8844: geen spoed, wel politie.
•    0800-7000: Meld Misdaad Anoniem voor het anoniem melden van (illegaal) vuurwerk of vandalisme.
•    Fixi-app: voor klachten over de openbare ruimte.