Vuurwerk in de gemeente Sliedrecht

Op deze pagina kun je meer informatie lezen over de jaarwisseling, overlast van vuurwerk en de handhaving daarvan in Sliedrecht. Samen zorgen we voor een veilig Sliedrecht!

 • Vraag en antwoord: jaarwisseling, vuurwerkoverlast en handhaving

  Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over de jaarwisseling, overlast van (illegaal) vuurwerk en handhaving.

 • Uw kerstboom en/of volle zak vuurwerkafval is geld waard!

  Na de feestdagen kunt u uw oude kerstboom en/of volle zak vuurwerkafval op donderdag 5 januari 2023 tussen 12.00 en 15.30 uur inleveren op verschillende locaties.

 • Actie voor inleveren illegaal vuurwerk

  Illegaal vuurwerk is vuurwerk dat niet voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Vuurwerk is ook illegaal wanneer u het niet verkoopt in de legale handel en binnen de aangegeven verkoopdagen. Illegaal vuurwerk mag u niet kopen, verkopen, in bezit hebben, verplaatsen of opslaan. Het bezit ervan kan zorgen voor woningsluiting en een strafblad.

 • Oud & nieuw: Hou het veilig en gezellig!

  Hoe vier jij de jaarwisseling? Ga je eropuit naar familie of vrienden? Of blijf je misschien liever thuis? Het nieuwe jaar is in zicht. De gemeente Sliedrecht en de hulpdiensten doen er alles aan om oud & nieuw goed te laten verlopen. Samen houden we het gezellig en veilig!

 • Illegaal vuurwerk: Herken de signalen!

  Aan het begin van het nieuwe jaar wordt er traditioneel vuurwerk afgestoken. Sommigen vinden siervuurwerk mooi om te zien. Helaas is er ook veel illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk is vaak niet veilig en geeft veel geluidsoverlast. Dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Weet wat je moet doen als je illegaal vuurwerk hoort.