Planning en fasering Herinrichting Achterom en voorplein begraafplaats

FASE 0 - Wij starten op maandag 28 augustus met het inrichten van het werkterrein. Wij creëren tijdens deze fase tijdelijke parkeerplekken aan de Goeman Borgesiusweg. De werkzaamheden duren circa één week. U heeft weinig tot geen overlast.

FASE 1 - Wij starten maandag 4 september met de werkzaamheden aan de Achterom. De parkeerplekken grenzend aan het werkvak vervallen. U kunt gebruik maken van de tijdelijke parkeerplekken aan de GoemanBorgesiusweg. De werkzaamheden duren circa één week. De aangrenzende tuinen blijven te voet bereikbaar en de fietsroute op de Achterom blijft open.

FASE 2 - Wij starten maandag 11 september met de werkzaamheden aan het overige gedeelte van de Achterom. Alle parkeerplekken op de Achterom vervallen. U kunt gebruik maken van de parkeerplekken op het voorplein van de begraafplaats en de tijdelijke parkeerplekken aan de Goeman
Borgesiusweg. De werkzaamheden duren circa anderhalve week. De aangrenzende tuinen blijven te voet bereikbaar en de fietsroute op de Achterom blijft open.

FASE 3 & 4 - Wij starten na fase twee met het aanbrengen van de nieuwe parkeerplekken op de Achterom. Wij splitsen de werkzaamheden op in fase drie en vier. Alle parkeerplekken op de Achterom vervallen. U kunt gebruik maken van de parkeerplekken op het voorplein van de begraafplaats en de tijdelijke parkeerplekken aan de Goeman Borgesiusweg. De werkzaamheden duren circa vier weken. De aangrenzende tuinen blijven te voet bereikbaar en de fietsroute op de Achterom blijft open.

FASE 5 - Tijdens deze fase voeren wij asfaltwerkzaamheden uit op de Achterom. Alle parkeerplekken op de Achterom vervallen. De Achterom is één gehele dag afgesloten voor doorgaand fietsverkeer. Exacte datum wordt met u gecommuniceerd via een bewonersbrief en De BouwApp. De aangrenzende tuinen blijven te voet bereikbaar.

FASE 6 & 7 - In deze fases gaan wij het voorplein van de begraafplaats herinrichten. Alle parkeerplekken op de Achterom zijn weer bereikbaar. De aangrenzende tuinen blijven te voet bereikbaar en de fietsroute op de Achterom blijft open.
 

(TIJDELIJK) PARKEREN 
Tijdens fase 1 t/m 5 vervallen er parkeerplekken. Om grote parkeerhinder te voorkomen hebben wij tijdelijk parkeerplekken gemaakt aan de Goeman Borgesiusweg en op het grasveld naast het rouwcentrum aan de Thorbeckelaan. De parkeerplekken aan de Thorbeckelaan zijn voornamelijk bedoeld voor bezoekers van de begraafplaats.

GEBIEDSCONCIËRGE
De gebiedsconciërge is te herkennen aan zijn oranje hesje met gebiedsconciërge. Hij is 10 uur per week aanwezig op het werk. Hij zorgt voor:

  • een opgeruimde werkplek en schone loopschotten
  • het controleren van tijdelijke verkeersmaatregelen
  • het assisteren van bewoners en ondernemers bij het bereiken van hun woning, laden, lossen en het wegbrengen van afval

VERKEERSHINDER & BEREIKBAARHEID

  • We plaatsen bebording die de verkeerssituatie duidelijk aangeven;
  • De tuinen van bewoners zijn altijd te voet bereikbaar;
  • De fietsroute op de Achterom is altijd open, behalve tijdens fase 5;
  • Hulpdiensten hebben altijd toegang tot het werkvak.

DEFINITIEF ONTWERP
Op de projectenpagina Herinrichting Achterom is het definitieve ontwerp in te zien.

GELUIDSOVERLAST
We werken van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur. In uitzonderlijke gevallen werken we langer door. Het werk kan geluid, stof en voelbare trillingen geven. We doen ons best de overlast zoveel mogelijk te beperken.

INZAMELING HUISVUIL
Tijdens alle fases is de afvalcontainer tijdelijk niet in gebruik. Wij plaatsen op de hoek van de Achterom - Goeman Borgesiusweg en op het voorplein van de begraafplaats twee tijdelijke afvalcontainers.

BIJZONDERE SITUATIE
Bij een bijzondere gebeurtenis zoals een bruiloft, begrafenis of verhuizing kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Sanne.

MINDERVALIDEN
Bent u mindervalide? Neem dan contact op met omgevingsmanager Sanne en samen zoeken wij naar een passende oplossing. Bij eventuele problemen waarbij hulp noodzakelijk is, staat onze buurtconciërge altijd voor u klaar.