Vogelbuurt

De Vogelbuurt krijgt nieuwe riolering. Daarna gaan we aan de slag met het warmtenet. Hiermee gaat Vogelbuurt-Noord op weg naar een aardgasvrije toekomst.

Vogelbuurt-Noord

De wijk Vogelbuurt-Noord is één van de wijken in Sliedrecht-Oost die een aansluiting krijgt op het warmtenet. Hiermee gaat de wijk op weg naar een aardgasvrije toekomst. We pakken ook meteen andere onderdelen van de openbare ruimte mee. Denk vooral aan het groen. Maar ook spelen, verkeerstechnische aanpassingen, water, civiele constructies, openbare verlichting en kabels en leidingen. We doen dit in overleg met de bewoners. Eind februari 2021 zijn de werkzaamheden gereed.

Vogelbuurt-Zuid

In de Vogelbuurt-Zuid hebben we milieukundige grondonderzoeken gedaan. Ook hebben we een ontwerp gemaakt voor het riool. Aan de hand van een enquête en stedenbouwkundig ontwerp maken we een voorlopig ontwerp voor de inrichting. Dit bespreken we met de bewoners. In april 2021 starten de werkzaamheden op de markt,. De voorbereidingen voor het riool zijn gereed. Daarna gaan we (afhankelijk van corona) in gesprek met bewoners over inrichting van buitenruimte e.e.a. .

Werkzaamheden

  • Vervanging riolering
  • Groot onderhoud aan wegen
  • Aanpak openbare ruimte

Wilt u de werkzaamheden van dichtbij volgen?

Download dan de Bouwapp, herkenbaar aan de gele helm, uit de Appstore of Playstore. Als u het project ‘Revitalisering Vogelbuurt Noord’ aanmeldt als favoriet krijgt u bericht als er nieuwe informatie is.

Periode

Vogelbuurt-Noord: 2020 - eind februari 2021

Vogelbuurt-Zuid: volgt

Locatie

Kaartje Vogelbuurt

Betrokken partijen

KUIPERS Infra uit Strijen voert het werk in de Vogelbuurt-Noord uit. De aannemer zorgt voor communicatie over de planning, fasering, wegafsluitingen en omleidingsroutes.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden in Vogelbuurt-Noord? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van KUIPERS Infra, Janneke den Hartogh. Zij is te bereiken op telefoonnummer 085-8220410 of via communicatie@kuipersinfra-strijen.nl.

Heeft u vragen over de werkzaamheden in Vogelbuurt-Zuid? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.