Nieuws

  • Overdracht Crossline monument is prachtige Sliedrechtse traditie

    17 april 2024

    Leerlingen van groep 8 van basisschool Henri Dunant hebben op woensdag 17 april het Crossline monument in Sliedrecht overgedragen aan de leerlingen van groep 7. Dankzij deze traditie blijft dit herdenkingsmonument in goede staat en worden de verhalen over de dappere Liniecrossers doorverteld.

  • Water- en Rioleringsprogramma ter inzage

    17 april 2024

    In Sliedrecht hebben we een uitgebreid rioolstelsel dat bestaat uit 160 km vrijvervalriolering, 24 km pers- en drukleiding, 110 grote en kleine gemalen, bijna 10.000 straat- en trottoirkolken en 44,5 km watergang. Hoe gaan we als gemeente om met onze wettelijke zorgplichten voor het stedelijk watersysteem? Deze vragen worden beantwoord in het Water- en rioleringsprogramma (Wrp) 2024-2028. Dit ontwerp programma ligt tot 30 mei 2024 ter inzage.

  • Nieuw bestemmingsplan Sliedrecht Buiten

    16 april 2024

    Sliedrecht Buiten wordt één van de belangrijke sportieve knooppunten in de gemeente. Behalve ruimte voor sportverenigingen komt er in het gebied een Toeristische Overstappunt (TOP) met parkeervoorziening, een openbaar wandelgebied en een horecavoorziening. Op 14 mei wordt het definitieve bestemmingsplan van Sliedrecht Buiten en Stationspark III oordeelsvormend voorgelegd aan de Raad.

  • 15 t/m 18 april: Onderhoud deel Deltalaan

    11 april 2024

    De Deltalaan is afgelopen jaren intensief gebruikt door verkeer en aanleg van het warmtenet. Om de weg weer in goede staat terug te brengen is besloten om de bovenlaag van het asfalt te vervangen. Het onderhoud is op dit moment al nodig.

  • Aanmelden kranslegging donderdag 4 mei a.s.

    11 april 2024
  • Bewonersavond Vogelbuurt-Noord

    15 april 2024

    In 2021 hebben bewoners van de wijk Vogelbuurt-Noord te maken gehad met ingrijpende rioolwerkzaamheden. Nu de werkzaamheden zijn afgerond gaat de gemeente aan de slag met de herinrichting.

  • Bouw nieuwe brandweerkazerne officieel van start

    11 april 2024

    Op dinsdagavond 2 april is de realisatieovereenkomst tussen de VRZHZ en de gemeente Sliedrecht in de “oude” brandweerkazerne ondertekend.

  • Werkzaamheden 'Boring onder de Merwede' opnieuw uitgesteld

    09 april 2024

    Deze week stond voor het warmteproject 'Boring onder de Merwede' de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht gepland. Door onverwachte grondproblemen zijn de werkzaamheden opgeschort.

  • SOJS blijft gebruiker pand Elektra

    09 april 2024

    De rechter heeft de gemeente Sliedrecht op dinsdag 2 april in het gelijk gesteld voor wat betreft de opzegging van de huurovereenkomst met SOJS. De uitspraak betekent dat de oude huurovereenkomst met SOJS rechtsgeldig is opgezegd.

  • Derdelanders in Sliedrecht

    05 april 2024

    Derdelanders zijn mensen die vanwege de oorlog uit Oekraïne zijn gevlucht en daar ook woonden, maar niet de Oekraïense nationaliteit hebben.