Juli

  • Aanmelden voor de Sliedrechtse gemeentepenning

    01 augustus 2024

    De gemeente Sliedrecht is trots op haar vrijwilligers. Daarom reikt burgemeester Jan de Vries tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag de Sliedrechtse gemeentepenning uit. Kent u iemand die zich jarenlang vrijwillig in heeft gezet voor een Sliedrechtse vereniging, organisatie of stichting? Laat het ons voor vrijdag 4 oktober weten.

  • Nieuw verkeers- en mobiliteitsplan voorgelegd aan gemeenteraad

    25 juli 2024

    Het college van de gemeente Sliedrecht heeft onlangs het nieuwe Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035 (VMP) vastgesteld. Na de zomer bespreekt de gemeenteraad het plan. Het plan richt zich op het verbeteren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in Sliedrecht. Dit gebeurt volgens het STOMP-principe: Stappen, Trappen, Openbaar Vervoer, (deel-)Mobiliteit en Personenauto. Vijf uitgangspunten zijn in het plan leidend: veilig, bereikbaar, duurzaam, inclusief en actief.

  • Boring onder Merwede - Video aanbrengen damwanden

    01 augustus 2024

    De werkzaamheden voor het project ‘Boring onder de Merwede’ zijn hervat. HVC gaat met stalen damwanden de boring uitvoeren. Dit is noodzakelijk voor een stabiele boortunnel. Omgevingsmanager Lilian van HVC vertelt het u in deze korte video.

  • Grofvuil inzameling wijzigt

    15 augustus 2024

    Met ingang van 1 augustus 2024 breidt de gemeente Sliedrecht haar dienstverlening voor de grofvuil verzameling uit. De grofvuil inzameling voor huishoudens vindt dan verschillende keren per maand plaats. 

  • Gemeente start onderzoek naar beschermde diersoorten

    22 juli 2024

    Beschermde diersoorten zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen leven vaak onder dakpannen of in een spouwmuur. Bij het isoleren van woningen verdwijnen kiertjes en gaatjes in huis. Daardoor wordt het leefgebied van deze dieren verstoord of vernield. De Omgevingswet verplicht hiermee verantwoord om te gaan. Als u uw dak of spouwmuur gaat isoleren, moet u eerst onderzoeken of er beschermde diersoorten leven. Om inwoners hierbij te helpen gaat de gemeente een soortenmanagementplan opstellen.

  • Nieuwe trouwlocaties Sliedrecht

    18 juli 2024

    Na de zomer krijgt de gemeente Sliedrecht er twee nieuwe trouwlocaties bij: het Sliedrechts Museum en het Nationaal Baggermuseum. Deze twee nieuwe locaties zijn als alternatieven aangewezen, omdat het Raadhuis komend jaar verbouwd wordt. Tijdens de verbouwing is het niet mogelijk om in het Raadhuis huwelijken te voltrekken.

  • Nederlands kampioenen van Sliedrecht Sport in zonnetje gezet

    04 juli 2024

    Jongens C1, Jongens A+ en Heren 2 van Sliedrecht Sport zijn op woensdag 3 juli door de gemeente Sliedrecht in het zonnetje gezet. De drie Sliedrechtse volleybalteams zijn in het afgelopen seizoen Nederlands kampioen geworden. In sporthal De Basis zijn de volleyballers en de trainers gehuldigd door burgemeester Jan de Vries en wethouder Roelant Bijderwieden.

  • Meer tijd nodig voor kwalitatief plan in Sliedrecht-Noord

    03 juli 2024

    Ontwikkelaars en gemeente spreken vertrouwen uit in continuering samenwerking