Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • 1 juni: Informatieavond Groenplan Begraafplaats

  27 mei 2022

  Op woensdag 1 juni organiseert de gemeente Sliedrecht een informatieavond voor de ontwikkeling van het groenplan voor de begraafplaats. Tijdens deze informatieavond gaan wij in gesprek met betrokkenen over de groeninrichting rondom de begraafplaats. Ook bespreken we de invulling van de speelplaats Achterom.

 • Aanmelden als gegadigde voor de lokale publieke omroep voor Sliedrecht

  24 mei 2022

  Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. Een aanwijzing (vergunning) wordt voor vijf jaar afgegeven en loopt voor de huidige lokale omroep af op 1 januari 2023.

 • Zorg- en Techniekroute 2022 een groot succes

  19 mei 2022

  Woensdag 18 mei stond de Zorg- en Techniekroute voor 2022 op de agenda. Kinderen, deelnemende organisaties en bedrijven en het kersverse college vonden het weer een groot succes.

 • Wie verdient een lintje. Tot 1 juli 2022 aanmelden!

  18 mei 2022

  Kent u iemand die in aanmerking komt voor een lintje? Iemand die zich voor langere tijd heeft ingezet voor de maatschappij en/of voor andere mensen kan in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Aanmelden kan tot 1 juli 2022!

 • Bestemmingsplan ''Hoogspanningsverbindingen" ter inzage

  18 mei 2022

  Op 10 mei 2022 heeft de gemeenteraad besloten om het bestemmingsplan "Hoogspanningsverbindingen" vast te stellen. Vanaf donderdag 19 mei tot en met donderdag 30 juni ligt het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) ter inzage.

  Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u daartegen schriftelijk beroep instellen. U stuurt uw beroepschrift binnen de beroepstermijn naar de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 • Wijziging openingstijden

  19 mei 2022

  Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 6 juni (tweede Pinksterdag) zijn de Gemeentewinkel, het Gemeentekantoor, het Milieupark en het Bonkelaarhuis gesloten. Ook is er geen afvalinzameling.

 • Wilhelmus’ Muziekkorpsen viert 90-jarig jubileum

  18 mei 2022

  Wilhelmus’ Muziekkorpsen viert zaterdag 11 juni het eerder vanwege corona uitgestelde 90-jarig jubileum. Komende maand hangen er vlaggen voor de viering van het 90-jarig bestaan van Wilhelmus’ Muziekkorpsen.

 • Uitnodiging: 30 mei afscheid wethouders Piet Vat en Ed Goverde

  18 mei 2022

  Op dinsdag 10 mei is het nieuwe college van B&W Sliedrecht geïnstalleerd. Met de komst van het nieuwe college nemen wij afscheid van twee betrokken bestuurders. Piet Vat en Ed Goverde hebben zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme en passie ingezet voor Sliedrecht. Wij willen hun afscheid dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

 • Tot 18 mei inschrijven kosteloze afvalinzameling voor organisaties

  11 mei 2022

  Stichting Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang B.V. gaan vanaf 2023 het recyclen van verpakkingsafval voor organisaties makkelijker maken. Tot 18 mei kunnen organisaties zich aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden plastic verpakkingen en drankenkartons (PD) en/of glas.

 • Nieuwe vergunning Chemours gepubliceerd

  10 mei 2022

  De provincie Zuid-Holland heeft een nieuwe vergunning voor Chemours gepubliceerd. In deze vergunning staan de regels waaraan het bedrijf zich moet houden. Ook legt het vast hoeveel van welke stoffen Chemours mag uitstoten. De vergunning is nog niet definitief. Tot en met 30 mei kan er een zienswijze worden ingediend. Naast de provincie publiceert Rijkswaterstaat een nieuwe watervergunning voor Chemours. Ook die ligt ter inzage.