2022

 • Dag van de Ondernemer

  24 november 2022

  Op vrijdag 18 november was het dé Dag van de Ondernemer: de dag waarbij de ondernemers in het zonnetje gezet worden.

 • Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers

  08 november 2022

  De hoge energieprijzen raken iedereen in Nederland, ook ondernemers. Voor het grootste deel van het mkb komt er daarom een prijsplafond. Daardoor betalen ondernemers minder voor energie tot een bepaald verbruik. Heeft u een energie-intensief bedrijf? Dan krijgt u via de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) mogelijk steun bij het betalen van de energierekening.

 • Vanaf 2023 energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen

  11 augustus 2022

  Heeft u een kantoorgebouw met energielabel D of lager? Dan mag u vanaf 1 januari 2023 uw kantoor niet meer gebruiken. Belangrijk om nu in actie te komen.

 • Einde coronasteunpakket voor ondernemers in zicht

  10 maart 2022

  Vanaf 1 april 2022 stopt het kabinet met het coronasteunpakket voor ondernemers. Dat betekent onder andere het einde voor de tijdelijk vereenvoudigde uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen, de zogenaamde 'Bbz light' (opvolger Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)), NOW en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Verschillende specifieke regelingen voor ondernemers blijven wel gelden na het eerste kwartaal van 2022.

 • 21 maart: Bijeenkomst collectieve samenwerking

  24 februari 2022

  Op 21 maart organiseren de gemeente Sliedrecht en de VSO een bijeenkomst voor alle ondernemers, die in het kader zal staan van collectieve samenwerking. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@vso-sliedrecht.nl.

 • Ondersteuning voor zelfstandig ondernemers

  25 januari 2022

  Inkomsten door de verscherpte coronamaatregelen onder het sociaal minimum?
  Dan heb je mogelijk recht op inkomensondersteuning. Deze kun je ook met terugwerkende kracht voor de maand december aanvragen.