Aanleg warmtenet in Deltalaan gereed

Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht.

Na de afronding van de aanleg van het warmtenet in de Thorbeckelaan en langs de Craijensteijn, is er sinds oktober 2022 ook op de Deltalaan gewerkt aan de aanleg van het warmtenet in Sliedrecht. In verschillende fases heeft aannemer A. Hak over een lengte van 1,5 kilometer warmteleidingen aangelegd. Daarvoor zijn er verschillende boringen uitgevoerd, sleuven gegraven om leidingen aan te leggen en zijn er straten en parkeerplaatsen tijdelijk afgesloten geweest.

Wethouder Ton Spek; “In de periode van oktober 2022 t/m mei 2023 is er weer een huzarenstukje aanleg van het warmtenet uitgevoerd. Met reusachtige boringen hebben we de bestaande Deltalaan kunnen behouden en de (verkeers)overlast zoveel mogelijk kunnen beperken. Als straks ook het straatwerk en het groen van de middenbermen weer zijn hersteld dan is de Deltalaan weer in de oude glorie terug.”

Vanaf deze week zijn werkzaamheden op de Deltalaan voltooid. Het gehele projectteam van HVC, aannemer A. Hak en de gemeente Sliedrecht bedanken voor ieders begrip en geduld tijdens de uitvoering van de werkzaamheden in de Deltalaan.

Meer informatie

Heeft u vragen over aanleg en aansluiting van het warmtenet in Sliedrecht? Of wilt u meer weten over bepaalde werkzaamheden? Kijk dan op www.hvcgroep.nl/warmtenet-sliedrecht.

Warmtenet Deltalaan