Nieuwsarchief

 • Voortgang HVC-project ‘Boring onder de Merwede’

  02 mei 2024

  In de tweede week van april zou HVC de eerste warmteleiding voor het project 'Boring onder de Merwede' aanbrengen tussen Sliedrecht en Dordrecht. Helaas verliep dit anders dan gepland en zijn de werkzaamheden uitgesteld. Wat is er gebeurd en hoe nu verder?

 • Werkzaamheden 'Boring onder de Merwede' opnieuw uitgesteld

  09 april 2024

  Deze week stond voor het warmteproject 'Boring onder de Merwede' de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht gepland. Door onverwachte grondproblemen zijn de werkzaamheden opgeschort.

 • HVC bezig met voorbereidingen 'Boring onder de Merwede’

  08 februari 2024

  Als je onlangs over de Parallelweg hebt gereden, dan kan je ze niet gemist hebben. De witte leidingen voor de aanleg van het warmtenet tussen Sliedrecht en Dordrecht. Op het werkterrein naast het spoor worden 132 leidingen aan elkaar gelast tot twee leidingstrengen van 1200 meter. Die worden eind maart en half april onder de Merwede doorgetrokken naar HVC aan de Baanhoekweg.

 • Warmtenet - Geduld is een schone zaak

  31 augustus 2023

  Met alle wegopbrekingen, verkeersomleidingen en andere overlast, zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een duurzaam warmtenet in Sliedrecht in de afgelopen vier jaar niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame manier om onze gebouwen ook in de toekomst te kunnen verwarmen.

 • Aanleg warmtenet in Deltalaan gereed

  05 december 2023

  Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht.

 • Werkzaamheden aanleg warmtenet

  16 maart 2023

  In Sliedrecht werken gemeente, Tablis Wonen en HVC samen aan de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd door HVC en aannemer A. Hak.

 • De grootste verbouwing van Nederland

  10 maart 2023

  Onder de grond zet Sliedrecht een belangrijke stap naar aardgasvrij. HVC legt nu de laatste hand aan de hoofdleiding van het warmtenet, de ‘backbone’ door het dorp. Daarna gaat het energie- en afvalbedrijf verder met de aanleg in de wijken. In 2025 zijn zo’n 2.000 woningen in Sliedrecht aangesloten op het warmtenet.

 • Helft huiseigenaren Vogelenzang kiest voor warmtenet

  09 maart 2023

  In Sliedrecht-Oost hebben ruim 30 particuliere eigenaren besloten om hun woning aardgasvrij te maken en over te stappen op het warmtenet van HVC. Het gaat om woningen in de Vogelenzang en enkele aan het begin van De Horst. Hiervoor wordt de subsidie Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) van het Rijk ingezet.

 • Aanleg warmtenet Deltalaan-Thorbeckelaan

  08 december 2022

  De afgelopen maanden is er in de Deltalaan en Thorbeckelaan in verschillende fases door HVC en aannemer A. Hak gewerkt aan de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. De Thorbeckelaan is uiterlijk woensdag 7 december open. De Deltalaan is vanaf 23 december open. Wel vinden er nog werkzaamheden plaats om de warmteleidingen te koppelen en te testen.

 • Aanleg warmtenet in de Deltalaan (boring)

  10 november 2022

  Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Vanaf 2018 werken gemeente, Tablis Wonen en HVC gezamenlijk aan de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. Vorige week woensdag 2 november vond bij de rotonde Deltalaan-Thorbeckelaan de tot nu toe langste boring (540 meter) in Sliedrecht plaats.

 • Planning warmtenet in de Deltalaan

  03 november 2022
 • Aanleg warmtenet in de Deltalaan

  14 juli 2023

  Begin juli is aannemer A. Hak in opdracht van energie- en afvalbedrijf HVC in het westelijke deel van de Deltalaan gestart met de aanleg van de hoofdleidingen. Deze hoofdleidingen worden uiteindelijk gekoppeld aan de eerder aangelegde leidingen in de Craijensteijn en de Thorbeckelaan. Van maandag 24 oktober tot en met vrijdag 9 december vinden er werkzaamheden plaats.

 • Eerste huiseigenaren kiezen voor warmtenet

  04 oktober 2022

  De eerste particuliere huiseigenaren in Sliedrecht-Oost hebben besloten om over te stappen op het warmtenet van HVC. Zo maken ze hun woning aardgasvrij. Het gaat om vijf bij elkaar gelegen woningen in De Horst.

 • Aanleg warmtenet Deltalaan

  04 oktober 2022

  In opdracht van energie- en afvalbedrijf HVC legt aannemer A. Hak de komende maanden de hoofdleidingen voor het warmtenet Sliedrecht aan in de Deltalaan. Het grootste deel van de aanleg gaat via ondergrondse boringen. Dit werkt sneller en geeft minder overlast. Eén van deze boringen wordt in de Deltalaan ter hoogte van de Zuiderzeestraat uitgevoerd.