Commerciële partijen bieden diensten aan die u voordeliger of zelfs gratis bij de gemeente regelt. Heeft u vragen? Bel dan 14 0184.

Parken en groen

 • Onkruidbestrijding

  Bij onkruid denken we aan planten die 'rommelig' overkomen. Maar onkruid heeft ook een functie. Het zorgt voor het vastleggen van voedingsstoffen in de bodem. En zo voor meer soorten planten en dieren. Bij de bestrijding van onkruid zoekt de gemeente naar de balans tussen netheid en biodiversiteit.

 • Begraafplaats

  De gemeente Sliedrecht heeft een algemene begraafplaats. De ingang van de begraafplaats is aan de Thorbeckelaan. U kunt de begraafplaats elke dag bezoeken. In de winter van 08.00 tot 18.00 uur en in de zomer van 08.00 tot 21.00 uur.

 • Denk mee over groenbeleid in Sliedrecht!

  Sliedrecht heeft grote ambities op het gebied van energie, klimaat, circulariteit en luchtkwaliteit. Groen speelt daarbij een belangrijke rol. De plannen en regels voor het groen in onze gemeente staan in het groenbeleidsplan.

 • Groenbeheer

  De medewerkers van de gemeentelijke buitendienst zorgen voor het onderhoud van het groen in Sliedrecht. U herkent ze aan de oranje jassen en de gele auto's.

 • Groenbeleid en structuur

  De gemeente werkt volgens een structuur aan het groen in Sliedrecht. In ons beleid en bij het beheer onderscheiden we hoofdgroen, wijkgroen en woongroen.

 • Honden uitlaten

  Heeft u een hond? Houd deze tijdens het uitlaten aan de lijn. Alleen in de speciale uitren- en losloopgebieden mag uw hond los. Hondenpoep moet u overal zelf opruimen. Neem dus altijd zakjes en andere opruimmiddelen mee.

 • Kappen en herplanten

  Bomen zijn heel belangrijk. Maar soms is een boom ziek. Of vinden we op een bepaalde plek bijvoorbeeld woningplannen belangrijker. De gemeente kijkt zorgvuldig of en wanneer een boom moet worden gekapt. En waar we een boom herplanten.

 • Kinderboerderij

  In het Burgemeester Feitsmapark ligt kinderboerderij 'Charlotte van Bijlandthoeve'. Een bezoekje is de moeite waard voor jong en oud. De kinderboerderij is in de winter elke dag open van 09.00 tot 16.00 uur en in de zomer van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van de kinderboerderij.

 • Openbare ruimte en groen

  De openbare ruimte is de gemeenschappelijke fysieke ruimte die we in Sliedrecht hebben. Deze ruimte is voor iedereen toegankelijk en draagt dus bij aan het woon- werk- en recreatiegenot van alle inwoners van en bezoekers in Sliedrecht. Een groot deel van het publieke leven speelt zich hier af. Tot de openbare ruimte horen niet alleen plekken in de open lucht, maar ook vrij toegankelijke overheidsgebouwen en publieke instellingen.

 • Plagen en plaagziekten

  In groen komen soms ook plagen of plaagziekten voor. Denk maar aan de eikenprocessierups of een schimmel zoals essentaksterfte. Hierdoor ontstaat overlast: mensen krijgen jeuk door de brandharen van de rups. Of er sterven veel bomen. Lees hier wat we er samen aan kunnen doen.

 • Speel- en sportplekken

  In Sliedrecht willen we dat kinderen, ouders en ouderen elkaar in de wijk kunnen ontmoeten. Daarom zorgen we voor veilige en prettige speel- en sportplekken. Dat staat in het uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte in Sliedrecht.

 • Volkstuinen

  De gemeente Sliedrecht heeft volkstuinen aan de Lijsterweg en de Parallelweg (ten noorden van het station). Volkstuindersvereniging Sliedrecht beheert het complex aan de Lijsterweg. De volkstuinen aan de Parallelweg heeft de gemeente in beheer.