Parken en groen

 • Begraafplaats

  De gemeente Sliedrecht heeft een algemene begraafplaats. De ingang van de begraafplaats is aan de Thorbeckelaan. U kunt de begraafplaats elke dag bezoeken van 08.00 tot 18.00 uur (winter) en van 08.00 tot 21.00 uur (zomer).

 • Denk mee over groenbeleid in Sliedrecht!

  Sliedrecht heeft grote ambities op het gebied van energie, klimaat, circulariteit en luchtkwaliteit. Groen speelt daarbij een belangrijke rol. De plannen en regels voor het groen in onze gemeente staan in het groenbeleidsplan.

 • Groene woon- en werkomgeving

  De gemeente Sliedrecht maakt onderdeel uit van de Randstad én van de Alblasserwaard. Sliedrecht vormt daarmee de overgang van een sterk verstedelijkt gebied naar de zuidelijke rand van Het Groene Hart van Zuid-Holland. Aan de ene kant een gebied waar veel mensen wonen en werken, aan de andere kant een open polderlandschap met uitgestrekte weilanden, fraaie natuur en karakteristieke boerderijen en dorpen.

 • Hondenuitrenplaatsen

  In de openbare ruimte van de gemeente Sliedrecht moeten honden altijd aangelijnd zijn, behalve in de hiertoe speciaal aangewezen uitren- en losloopgebieden. De gemeente Sliedrecht heeft speciale plaatsen aangelegd, waar u uw hond(en) los mag uitlaten. Deze losloopgebieden zijn omheind, zodat uw hond veilig en naar hartenlust kan rennen en spelen. Het begin en einde van de uitren-en losloopgebieden zijn duidelijk aangegeven met borden. De hondenuitrenplaatsen dragen bij aan het schoon en veilig houden van de gezamenlijke woon- en leefomgeving.

 • Informatie voor hondenbezitters

  Alles over hond uitlaten en hondenuitrenplaatsen, hondenbescherming en hondenbelasting.

 • Kinderboerderij

  Een bezoekje aan de kinderboerderij “De Charlotte van Bijlandthoeve” is de moeite waard. De kinderboerderij is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar Op de boerderij zijn verschillende grote en kleine dieren. Er is een ezel, een paard, een varken en ook geiten, konijnen, pauwen en kippen ontbreken niet. Binnen vindt u onder meer muizen, cavia´s en ratten.

 • Openbare ruimte en groen

  De openbare ruimte is de gemeenschappelijke fysieke ruimte die we in Sliedrecht hebben. Deze ruimte is voor iedereen toegankelijk en draagt dus bij aan het woon- werk- en recreatiegenot van alle inwoners van en bezoekers in Sliedrecht. Een groot deel van het publieke leven speelt zich hier af. Tot de openbare ruimte horen niet alleen plekken in de open lucht, maar ook vrij toegankelijke overheidsgebouwen en publieke instellingen.

 • Volkstuinen

  De gemeente Sliedrecht heeft een volkstuinencomplex aan de Lijsterweg. Dit complex is in zijn totaliteit verhuurd aan de Volkstuindersvereniging Sliedrecht, die dit beheert. Ook heeft de gemeente een volkstuinencomplex aan de Parallelweg (ten noorden van station Sliedrecht), dat de gemeente zelf beheert.