Parken en groen

 • Onkruidbestrijding

  Bij onkruid denken we aan planten die 'rommelig' overkomen. Maar onkruid heeft ook een functie. Het zorgt voor het vastleggen van voedingsstoffen in de bodem. En zo voor meer soorten planten en dieren. Bij de bestrijding van onkruid zoekt de gemeente naar de balans tussen netheid en biodiversiteit.

 • Groenbeheer

  De medewerkers van de gemeentelijke buitendienst zorgen voor het onderhoud van het groen in Sliedrecht. U herkent ze aan de oranje jassen en de gele auto's.

 • Groenbeleid en structuur

  De gemeente werkt volgens een structuur aan het groen in Sliedrecht. In ons beleid en bij het beheer onderscheiden we hoofdgroen, wijkgroen en woongroen.

 • Honden uitlaten

  Heeft u een hond? Houd deze tijdens het uitlaten aan de lijn. Alleen in de speciale uitren- en losloopgebieden mag uw hond los. Hondenpoep moet u overal zelf opruimen. Neem dus altijd zakjes en andere opruimmiddelen mee.

 • Kappen en herplanten

  Bomen zijn heel belangrijk. Maar soms is een boom ziek. Of vinden we op een bepaalde plek bijvoorbeeld woningplannen belangrijker. De gemeente kijkt zorgvuldig of en wanneer een boom moet worden gekapt. En waar we een boom herplanten.

 • Kinderboerderij

  In het Burgemeester Feitsmapark ligt kinderboerderij 'Charlotte van Bijlandthoeve'. Een bezoekje is de moeite waard voor jong en oud. De kinderboerderij is in de winter elke dag open van 09.00 tot 16.00 uur en in de zomer van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van de kinderboerderij.

 • Plagen en plaagziekten

  In groen komen soms ook plagen of plaagziekten voor. Denk maar aan de eikenprocessierups of een schimmel zoals essentaksterfte. Hierdoor ontstaat overlast: mensen krijgen jeuk door de brandharen van de rups. Of er sterven veel bomen. Lees hier wat we er samen aan kunnen doen.

 • Speel- en sportplekken

  In Sliedrecht willen we dat kinderen, ouders en ouderen elkaar in de wijk kunnen ontmoeten. Daarom zorgen we voor veilige en prettige speel- en sportplekken. Dat staat in het uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte in Sliedrecht.

 • Volkstuinen

  De gemeente Sliedrecht heeft volkstuinen aan de Lijsterweg en de Parallelweg (ten noorden van het station). Volkstuindersvereniging Sliedrecht beheert het complex aan de Lijsterweg. De volkstuinen aan de Parallelweg heeft de gemeente in beheer.